După trei luni de pauză, devenii au mers buluc la Policlinică

2 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

Adriana Năstase

Redeschiderea Policlinicii din Deva a readus în prim plan o problemă cu care se confruntă cei care apelează la serviciile medicale din ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.

Boala, mai tare ca distanţarea
Înainte de declanşarea pandemiei, la Policlinica Deva oamenii mergeau cu noaptea în cap să-şi ia bon pentru consultaţiile medicale. Timp de trei luni, însă, Ambulatoriul a fost închis, din motive bine ştiute. Ieri a fost prima zi, după trei luni, când bolnavii au putut să revină la cabinetele medicale de aici. Şi, a fost o adevărată nebunie! Devenii s-au dus buluc la locul faptei, au stat îngrămădiţi la coadă, în aşteptarea consultului de specialitate. Fără nici o distanţare socială, nimic.

Doi pe oră, în loc de patru pe oră
L-am întrebat pe managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, medicul Emil Stoica, ce se poate face, ca aceste cozi la Policlinică să dispară?
„Ieri a fost îmbulzeală mare, e adevărat. Pacienţii trebuie să vină mai repede cu 10-15 minute faţă de ora programată, pentru că trebuie să treacă prin cortul de triaj. Cine are febră este consultat de un medic, în cort, şi apoi dacă e cazul, omul e testat COVID. Dacă e suspect, este internat. Nu am putut controla ce a fost astăzi (n.r. ieri), gândiţi-vă că de trei luni Policlinica este închisă. Dacă înainte de pandemie, erau consultaţi patru pacienţi pe oră, acum doar doi sunt consultaţi într-o oră. Pentru că trebuie dezinfectat cabinetul, trebuie respectate normele. Programările se fac telefonic. Încă nu avem programări online la Policlinică, este în implementare programul respectiv”, a declarat medicul Emil Stoica, managerul interimar al spitalului din Deva.

(Sursa foto: Facebook – Alexandra Olar)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Societatea de Istorie şi Arheologie a Comitatului Hunedoara – 140 de ani de la înfiinţare

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva, cu prilejul aniversării a 140 de ani de la constituirea Societăţii de Istorie...

Bulina neagră, 3.06.2020

Radu Adrian, tânăr din Valea Jiului Pentru că a fost trimis în judecată, iniţial în arest preventiv, iar apoi în...

Bulina albă, 3.06.2020

Agent şef Romeo Alin Popa, de la Postul de Poliţie Şoimuş Pentru că a fost felicitat de conducerea Inspectoratului de...

Închide