Mii de vizitatori la Zoo Hunedoara şi Castelul Corvinilor

Adriana Năstase

Peste 1.400 de vizitatori au trecut pragul Grădinii Zoologice, de Ziua Internaţională a Copilului. La Castelul Corvinilor au fost 868 de vizitatori în 1 iunie 2020, dintre care aproape 500 au fost copii care au beneficiat de intrare gratuită.
Anul acesta, copiii au fost nevoiţi să accepte ofertele de 1 iunie, aşa cum au fost ele impuse din cauza pandemiei de COVID-19. Dacă în alţi ani Parcul Tineretului a răsunat de glasurile micuţilor care alergau de la o activitate la alta, ca apoi să se îmbăieze în ştrand, Ziua Copilului din acest an a însemnat sărbătoare cu… distanţare. Situaţia globală a impus limitarea adunărilor publice, iar fondurile care fuseseră alocate Zilei Copilului au fost redirecţionate către Spitalul municipal „Dr. Alexandru Simionescu”, pentru a preîntâmpina situaţia nefericită în care s-au aflat spitalele din Italia, Spania sau SUA, „sufocate” de bolnavii de COVID-19.
Pentru copiii din municipiul Hunedoara, aceasta a însemnat o sărbătoare mai liniştită. Dar pentru că municipalitatea nu a vrut ca Ziua Internaţională a Copilului să treacă fără să o marcheze în vreun fel, le-a oferit intrarea gratuită la Castelul Corvinilor şi la Grădina Zoologică. Alte două muzee private i-au primit gratuit pe micuţi: Expoziţia permanentă „Paşii României prin socialism şi democraţie”, precum şi Muzeul Trenuleţelor „Valentin Banciu”, inaugurat chiar de 1 iunie.
„Copiii sunt viitorul nostru şi tot ce facem, facem pentru ei, cu gândul la ei. Investim în infrastructură, construim terenuri de sport multifuncţionale, renovăm, rând pe rând, toate instituţiile de învăţământ din municipiu. Din păcate, anul acesta toate evenimentele au fost anulate, pentru că pandemia ne-a încurcat planurile, dar în 2021 vom organiza evenimente de care să ne bucurăm cu toţii şi sigur că ne vom gândi să compensăm faptul că anul acesta, copiii nu s-au bucurat de ziua lor aşa cum ar fi trebuit”, a spus Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.