Actualitate

Dupã telecabinã, istoria se repetã cu Aqualand

02 Aqua Land 15 07 2009  0285

Nicolle Ebner

După contestarea vehementă a telecabinei de pe Dealul Cetăţii, adversarii politici ai liberalilor de la conducerea Primăriei Deva au luat în colimator o altă investiţie menită să facă din Deva un adevărat centru regional. Este vorba de Complexul Aqualand, unul dintre cele mai mari şi moderne din România.

Complex de înot, contestat de adversarii politici ai Primăriei Deva
Conducerea Primăriei Deva este acuzată de unele „voci” din rândul adversarilor politici că, în plină criză economică, a alocat câteva milioane de euro pentru construirea Complexului Aqualand. Viceprimarul municipiului Deva, Florin Oancea, le aduce aminte detractorilor (pentru siguranţă: defăimători, ponegritori, calomniatori, bârfitori, persoane care caută să micşoreze meritele cuiva) că investiţia a fost începută în anul 2007, pe vremea când la guvernare era PNL, iar economia „duduia”. „Istoria se repetă! Când Primăria Deva a început să realizeze telecabina de pe Cetate, mulţi au sărit ca arşi şi au pus piedici, inclusiv consilieri locali, că investiţia nu e binevenită. Ca acum, să fie admirată şi apreciată de toată lumea. Noi, conducerea primăriei, am reuşit, cu 60 de miliarde de lei vechi, să realizăm întreaga investiţie a telecabinei, în timp ce primarul din Petroşani a dat numai pe studiul de fezabilitate al telegondolei, 75 de miliarde de lei vechi. Facem un apel la deveni şi la hunedoreni, în aceste momente, când adversarii politici intoxică populaţia cu informaţii false, să nu aplece urechea la acestea şi să înţeleagă că investiţia se adresează în primul rând lor şi că ea va fi modernă şi peste 30 de ani, când se vor bucura de ea, copiii şi nepoţii noştri”, declară viceprimarul municipiului Deva, Florin Oancea.

Inaugurarea, în luna noiembrie
Complexul Aqualand din Deva se va întinde pe o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi – 2.500 mp la sol, iar la etaj, 1.500 mp. Acesta va cuprinde şapte bazine de înot de diferite forme şi dimensiuni(pentru iniţiere înot, cu jacuzzi, cu hidromasaj şi un circuit acvatic pentru copii), săli de masaj, de fitness, saune (tunisiană, finlandeză, salină şi clasică), restaurant cu 100 de locuri. Pardoseala este încălzită, producerea apei calde se va face de un grup propriu, de cogenerare, iar surplusul de energie va fi vândut în sistemul naţional, pentru a atenua cheltuielile de întreţinere. Complexul, care se anunţă a fi unul dintre cele mai mari din România, a fost branşat la reţeaua de apă şi canalizare şi urmează să fie dat în folosinţă în luna noiembrie a acestui an. Valoarea totală a investiţiei este de 30 milioane lei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura