Fara bascalie

Despre Băsescu, înainte de Dracula Nights…

poza-gruian-color3

Doamnelor şi domnilor, de mâine mă las de comentarii politice şi o să trec la Dracula Nights at Corvinilor Castle, eveniment care va debuta de vineri, în cadrul Zilelor Castelului. Am cules multe opinii interesante de pe bloguri şi sunt gata să vi le împărtăşesc. Dar azi e o zi specială, dedicată preşedintelui.
Mă gândeam că pentru Traian Băsescu, miza alegerilor din toamnă este chiar mai mare decât pentru ceilalţi doi principali contracandidaţi, Mircea Geoană şi Crin Antonescu. Băsescu a trecut în regim de campanie electorală intensivă, ponderat, fără să se mai dea preşedinte-jucător, foarte atent să nu lezeze pe nimeni, a tăcut mâlc în cazul Ridzi, deşi altădată era leu-paraleu. Numai orbii nu pot să nu vadă că aşa este. Chiar şi cei din PD-L recunosc în sinea lor că s-a întins prea mult coarda, iar unii membri de vază au fost puşi în situaţii penibile, siliţi prin apartenenţa la partid să o apere pe ministra tineretului. Au făcut-o fără convingere. Ceea ce mă determină să formulez aici un raţionament simplu – dacă Traian Băsescu pierde alegerile prezidenţiale, riscă să piardă şi şefia partidului, pe care l-a tras în numeroase conflicte, l-a izolat politic, l-a scos de la guvernare şi l-a combinat apoi cu un PSD pe care în 2004 îl asocia cu sistemul ticăloşit, etc.
Greu de crezut că PD-L se va mai lăsa asociat cu un Băsescu ce nu va reuşi să câştige alegerile cu mesajele sale anti-presă, anti-sistem, anti-justiţie, în general anti-orice atunci când domniei-sale i-a căzut bine. Redevenit cetăţean, Băsescu nu va mai fi cel care timp de cinci ani a condus prin forţă din postura de preşedinte, premier, justiţiar-şef, amiral, mareşal, general. PD-L îşi va căuta o nouă identitate, pentru a şe aşeza într-un curent politic. Acum e popular ca să poată fi orice.
Desigur că totul este, în acest moment, speculativ. Istoria nu se face cu ce-ar fi dacă…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.