Sport

Frate, frate, dar fotbalul e pe bani

Ciprian Marinuţ

Primarii din Valea Jiului ezită să dea un răspuns ferm cererii de a sprijini financiar clubul Jiul Petroşani. Excepţie de la regulă face Cornel Resmeriţă, primarul Lupeniului, care a spus că l-ar împuşca oamenii în oraş dacă ar face aşa ceva.

Iniţiativa Ridzi a eşuat
„Alianţa” primarilor din Valea Jiului, pusă la cale de edilul Petroşaniului, Tiberiu Iacob Ridzi, cu scopul de a ajuta clubul fanion al zonei, Jiul, care are o situaţie financiară delicată, s-a destrămat înainte de a deveni funcţională. Majoritatea primarilor au evitat să dea un răspuns ferm, în urma apelului făcut de patronul Alin Simota şi Tiberiu Iacob Ridzi, motivând că trebuie să consulte Consiliul Local şi chiar populaţia.  Astfel, Jiul se află în faţa unui moment de cumpănă exact la împlinirea a 90 de ani de activitate, întrucât Alin Simota a recunoscut că nu mai poate suporta singur toate cheltuielile de la club.

Riscă să fie împuşcat, dacă ajută Jiul
Cornel Resmeriţă, primarul Lupeniului şi totodată preşedintele onorific al echipei Minerul Lupeni, a pozat în binevoitor, însă, a spus foarte vehement, că nu poate ajuta Jiul, întrucât şi-ar risca viaţa. „Am vorbit cu Alin Simota despre situaţia Jiului, dar este greu ca noi primarii din alte oraşe să ne implicăm la Petroşani. Eu aş vrea să ajut, dar nu am cum. Vă daţi seama cum ar fi ca, eu, primarul Lupeniului, să dau bani la Jiul. M-ar împuşca oamenii din oraş. Când am vrut să vindem locul în sezonul trecut, au venit oamenii peste mine în primărie. Fotbalul este un fenomen social aici, la noi şi lumea trăieşte cu pasiune acest sport”, a spus Resmeriţă. Edilul Lupeniului a  precizat că în momentul de faţă, nici la Lupeni nu sunt lichidităţi. „Şi noi avem o situaţie delicată, de aceea, nu ne permitem să-i ajutăm pe alţii”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura