Comunitate

Drept la replică

Ca urmare a articolului „Suflu nou în secţia Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Municipal Hunedoara apărut în ziarul MESAGERUL HUNEDOREAN din 14.09.2015, subsemnatul Corneliu Muntean, medic primar obstetrică-ginecologie, fost şef al secţiei respective, apreciază că ideea care se desprinde din articol că acest „suflu nou“ se datorează venirii  medicului Melinda Mitranovici în funcţia de şef de secţie este eronată, din cauza următoarelor motive:
1. Venirea dr. Mitranovici, din noiembrie 2014, ca şef al secţiei Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Municipal Hunedoara s-a realizat printr-un concurs, care face obiectul unui proces pe rol la Tribunalul Hunedoara, existând indicii că medicul amintit ar fi fost „ajutat“ în acest concurs, dar se aşteaptă decizia judecătorilor.
 2. Internările de zi au crescut cu adevărat, dar nu cu 400% cum se afirmă în articol, iar acest lucru s-a făcut prin efortul întregului colectiv.
 3. Numărul de intervenţii chirurgicale şi naşteri a crescut, dar cifrele au fost exagerate. Numărul de intervenţii a crescut cu 17% (septembrie 2014 = 245, septembrie 2015 = 287), naşterile au crescut cu 34% nu s-au dublat (345 în septembrie 2014, 463 în septembrie 2015), cifre pe anii 2014 şi 2015, conform registrului de naşteri şi registrului de evidenţă operaţii, iar aceasta se datorează întregului colectiv.
Deşi a existat o creştere cantitativă a naşterilor, după venirea doamnei dr. Mitranovici, procentul de cezariene a crescut de la 35% în 2013, la 60% în septembrie  2015, fapt care în mare măsură i se datorează medicului Mitranovici, aceasta rezolvând naşterile în proporţie de 93,85% prin operaţii cezariene (107 operaţii cezariene – 7 naşteri naturale), acest fapt nereprezentând din punct de vedere obstetrical un salt calitativ.
4. Restul afirmaţiilor din articol sunt, de fapt, de mult aplicate sau propuse în Secţia Obstetrică-Ginecologie Hunedoara:
– protocolul cu Clinica Ginecologică Timişoara exista anterior venirii doamnei dr. Mitranovici.
– masa de operaţii nouă s-a solicitat din anul 2013.
– ideea înfiinţării de saloane private este cuprinsă în Proiectul de Management al secţiei realizat de subsemnatul.
– celule stem se recoltează de mult timp în cadrul secţiei, dar până acum nu am păstrat kit-uri de recoltare aici, pentru a nu ne implica în procesul de promovare şi comercializare.
– în ce priveşte cada pentru naştere în apă, primită ca donaţie, s-a mai încercat montarea ei, dar nu s-au găsit soluţiile tehnice necesare. Sperăm că acum se vor găsi.
Menţionez că toate aspectele menţionate în prezentul drept la replică le pot proba cu documente şi acte oficiale, existente în cadrul spitalului.

dr. Corneliu Muntean, medic primar în secţia Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Municipal Hunedoara

16 comentarii la „Drept la replică

 • Acest medic plângăcios (acum, că nu mai conduce secția din spitalul Hunedoarei) este cel către care am fost îndrumată când am pierdut prima sarcină.

  El a fost cel care mi-a zis că dacă sunt răcită, pot să iau Humex. El a fost cel care nu mi-a recomandat absolut nici un tratament deși eram la început de sarcină.

  El este cel despre care am aflat ulterior că „nu mai suportă să vadă femei gravide”, că nu bagă gravidele în sala de nașteri decât după ce au cotizat și câte și mai câte!

  El este cel care m-a ținut internată aproape două săptămâni, până am făcut avort spontan, în loc să îmi facă un chiuretaj, pentru că sarcina se oprise din evoluție de ceva timp. Aștepta să îi dau ceva, probabil, pentru felul exemplar în care s-a ocupat de mine cât timp am fost gravidă (adică mi-a luat banii și ATÂT). Nu i-am dat bani, m-a ținut chinuită în spital… chestie care, apropo, se putea rezolva cu o internare de zi, astea pe care le face doctorița Melinda Mitranovici, actuala șefă de secție, cu care are o problemă doctorul Muntean.

  Acum, doctorul Butthurt cere drept la replică prin ziare, nemulțumit de faptul că i s-a luat șefia secției de Obstetrică – Ginecologie de către un medic mai tânăr și mult mai competent – ca să nu mai vorbim despre calitățile umane care o recomandă pe dr. Mitranovici pentru șefia secției.

  Eu aștept ziua în care acest medic specialist în… (să completeze fiecare fostă pacientă) nu va mai avea dreptul de a profesa în România. Atunci mă voi îmbăta de fericire!

 • Postez acest comentariu, pentru a da lucrurilor un echilibru firesc, asa cum este si dreptul la replica. Respect durerea Denisei, cat si parerea ei! Fiecare om are dreptul la o parere. Insa, nimeni nu e perfect negru, cum nimeni nu e perfect alb!!!… Si asta-i de cand lumea. Nu sustin nici macar faptul ca, Dr. Muntean n-ar avea pacatele sale, momentele sale nefericite, sau probeme, ca orice alt om de pe planata asta. Cred insa ca, inainte de toate, acest medic a salvat mii de vieti, printre care si a a mea, dar si a fiicei mele. Si vreau sa fac o precizare FOARTE importanta: FARA SA-I FI DAT NICI UN BAN! A fost o intuitie de moment, bazata, probabil si pe experienta, unde eu solicitam sa nasc normal, iar dansul a optat pentru cezariana, lucru pe care l-am acceptat firesc, fara sa pun in pericol viata copilului. Aceeasi poveste am auzit-o de la muuulte alte mamici, care ii datoreaza viata acestui medic. Si DA!… ma simt invinuita si eu, pentru acea recomandare, pe care am facut-o cu toata inima, fara nici un gand ascuns. Insa… se pune intrebarea: ce ne garanteaza noua, oamenilor, ca nu s-ar fi intamplat acelasi lucru si in alte conditii, cu alt medic, la alta recomandare, etc?
  Eu cred ca nu putem pune in acelasi taler al balantei, miile de vieti aduse pe lume, cu cele cateva cazuri nefericite de ambele parti. Nu le putem pune nici macar in aceeasi balanta. Si, in aceeasi masura, cred ca, in astfel de cazuri, e necesar sa ne punem o intrebare la fel de firesca: ce a determinat sa se intample asa ceva? Pot exista cauze explicabile, din punct de vedere uman, dar pot exista si cauze spirituale, unde, daca nu cauti, nu afli! Te imbratisez Denisa, cu acelasi drag (de-o viata)!

 • Am cunoscut acest colectiv înainte de venirea doamnei doctor, un colectiv unit și mai ales bine pregătit. De asemenea, am avut ocazia sa-l întâlnesc și pe domnul doctor Munteanu, un om deosebit, pentru mine, din toate punctele de vedere. Va mulțumesc , domnule doctor!
  Mulțumesc întregului colectiv!

 • Bine ca cineva mai spune si adevarul,ne-am saturat de minciuni de propaganda ca pe vremea lui Ceausescu cand se legau merele in pomi.

 • Cred ca doctorul Muntean spune adevarul.Ar fi buna o ancheta despre concurs, se stie cum se fac promovarile…dupa interese nu dupa merite.

 • Am nascut de 2 ori cu domnul doctor Muntean,iar mama mea a avut anul trecut o boala grava la ovare si a fost trimisa de alti doctori la cluj pt operatie, dar a fost si la domnul doctor Muntean care a operat-o si acum este foarte bine!

 • pentru Denisa: Care este legătura între nemulțumirea Dvoastră privind calitatea actului medical exercitat de ginecolog și aspectele tehnice, probate cu date concrete, aduse la cunoștința opinieie publice? Din nou suntem plini de virulență și dorința de a ucide profesional un medic, cu bunele și relele lui. Conținutul articolului contestat în prezent viza promovarea în spațiul public a unor realizări profesionale ale actualului șef de secție, articol care, potrivit datelor inserate în dreptul la replică, se pare că ar promova o falsă realitate. Este dreptul fiecăruia să-și apere imaginea și să-și susțină perormanțele profesionale.Și dintr-o dată se trezește cineva pseudocompetent (care uitând de calitatea de pacient se descopera ca fiind mai pregătit și informat decât medicul…din frustrare, ură și invidie că viața sa depinde de cel din urmă!) să se manifeste melodramatic în condițiile în care contextul creat era cu totul altul. Dar conduita tributară instinctului primar și intelectul la limită justifică orice eroare pânăla urmă.

 • Am decis sa scriu acest comentariu deoarece dl. dr.NICOLAE CORNELIU MUNTEAN reprezinta imaginea mea de medic. Desi in primul moment l-am privit cu oarecare teama datorita starii mele de sanatate, acest sentiment a disparut de indata ce am dicutat problema pe care o aveam.

  Am gasit in dl. doctor un profesionist, o conduita impecabila, dar mai ales

 • UN OM.
  Doresc mai multi tineri care sa fie formati de medici precum dl. doctor, caruia nu pot decat sa ii spun simplu: MULTUMESC pentru ca mi-ati redat sanatatea!

 • Felicitari ziarului pentru impartialitate.Ar fi bine o ancheta privind concursul pentru ca, toata lumea stie ca au fost nereguli.

 • Concursul a fost de o incorectitudine flagranta ! Am fost de fata si stiu exact ca principala vinovata e directoarea aceea grasa si respingatoare ,RADU ,care isi trateaza neimplinirile si nemultumirile familiale si profesionale (medic prost pregatit, familie instabila),prin dictatura ,amenintari ,laude personale pentru false realizari ,etc. De fapt aceasta fiinta penibila nu a facut ABSOLUT NIMIC pentru spital ! L-a tras in jos incredibil ,inclusiv cu falsele concursuri pe care le-a girat !

 • Domnita Denisa, cu cat ati fost platita de preacuvioasa Mitranovici ca sa scrieti acele mizerii despre Domnul Doctor Corneliu Nicolae Muntean?? Sigur este vorba despre o suma consistenta, avand in vedere inclinatia „profesionala” a dansei spre cezariene. Sa creasca cu un procent de 93,85 % operatiile de cezariana de cand este sefa acestei sectii??!! Asta pe langa lipsa competentei arata si setea de bani negri a acestei cucoane.
  Cat despre Domnia Sa Doctor C.N. Muntean, pot spune in primul rand, ca este OM. O calitate pe cale de disparitie in ziua de azi. Despre conduita Sa profesionala si devotamentul cu care isi exercita meseria, stau marturie ani multi de experienta, paciente si nou nascuti care ii datoreaza sanatatea si deseori, chiar viata!!
  Am avut onoarea sa ma numar printre paciente si am un vesnic respect pentru acest minunat medic, caruia nu-mi ajunge o viata ca sa-i multumesc, pentru tot ce a facut pentru mine si pentru copilul meu!!

 • Nimeni nu este perfect,dar sa ai atata tupeu dupa ce te-ai instalat cum te-ai instalat intr-o functie (egal conducerea spitalului a sefilor de sectii)prin furt,minciuna,relatii neortodoxe de partid si nu numai,sa te apuce „impaunatul ” cu asa zise realizari …pai atunci de ce oare au plecat atat de multi doctori renumiti din acest spital?ex dr Hompot,dr Blaj,dr Radu Irina,drIvanov,dr Jung,dr Ceuca senior,drCeuca junior ,dr Bende Izabela????

 • Domnită Lăcrămioara,de ce o intrebati pe Denisa cu cat a fost plătită,asa a-ti fost si dumneavoastră de acord să scrieti acel mesaj?D-voastră a-ti fost o norocoasă doamnă,dar daca a-ti fi trecut prin ce a trecut acea femeie nu cred ca a-ti fi gândit la fel.Asa ca ganditi-va puțin si la nefericirea altora ca nu stiti când vă dă Dumnezeu o palmă.

 • Nu vă mai deranjați să le răspundeți oamenilor care mă acuză că am fost plătită. Doar când doctorul Muntean le va face ce mi-a făcut mie vor înțelege că nu poți fi plătit ca să scrii așa ceva.
  Eu am ales să îi ignor, oricum ce a fost a fost, nu am cum să întorc timpul.

 • Eu nu intaleg pt ce ii multumesc unii lui munteanu.eu am nascut acum 3 luni si sa multumeasca lui Dzeu ca nu am facut reclamatii.trebuia sa nasc prin cezariana din cauze medicale,el pe langa faptul ca nu avea chef,da da „chef” nu avea de a se ocupa de mine ca paciente,in greata mia zis sa astept pana se schimba turele si pana se schimbau turele mai avean 4 ore.4 ore nu aveam cum sa mai astepte copilul in cazul meu.dupa insistentele asistentei totusi sa obosit sa inceapa operatia.dar sa nu povestesc cum ma facut sa ma simt prin comentariile lui (ca la toti ne treb cezariana -cu toate ca repet am avut o problema med-incontinuu comenta ceva)anestezia nu sia facut inca efectul si el a bagat deja niste foarfece pe viu de am crezut ca mor acolo.si as putea sa povestesc in continuare bataia lui dd joc.chiar Bataia de joc.eu nu o cunosc pe D Melunda.dar lam cunocut pe munteanu si nu stiu de unde vin laude despre el cand peste tot aud ca se plange lumea de el

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura