Douã noi surprize, şapte confirmãri

Ciprian Marinuţ

Echipele din Liga a V-a Agrocompany Băcia şi Dacia Boşorod au eliminat adversare din eşalonul superior şi sunt performerele meciurilor disputate ieri în etapa 16-imilor Cupei României, faza judeţeană. În celelalte şapte partide de ieri, favoritele au obţinut victorii pe linie şi s-au calificat în optimi. Alte şapte echipe, două din Liga a V-a şi cinci din Liga a IV-a, au obţinut calificarea încă de miercurea trecută.

Fără menajamente

Scenariul partidelor încinse şi echilibrate de miercurea trecută, când s-a ajuns la prelungiri în patru din şapte întâlniri, nu s-a repetat şi în cele nouă meciuri disputate ieri, în etapa 16-imilor Cupei României, faza judeţeană. Totuşi, chiar în condiţiile în care toate meciurile s-au încheiat după cele 90 de minute regulamentare, două dintre echipele cotate ca favorite, Gloria Geoagiu şi Victoria Călan, au fost eliminate.

O învinsă n-a prea vrut, alta n-a putut

Agrocompany Băcia, ocupanta locului patru în seria I a Ligii a V-a, s-a impus cu 6-3 în faţa echipei Gloria Geoagiu, revelaţia startului de campionat în Liga a IV-a. Rezultatul este unul surprinzător, dar în perfectă concordanţă cu realitatea din teren, deoarece echipa din Băcia a jucat la sută la sută din randament, în vreme ce adversarii au mizat mai mult pe rezerve şi juniori, semn că nu au pus prea mare preţ pe Cupa României. Soarta partidei s-a decis în prima repriză, întrucât la pauză, gazdele conduceau cu un incredibil 5-1. În repriza secundă, scorul a fost 2-1 pentru Gloria, dar la total, trupa din Băcia a câştigat cu trei goluri diferenţă. Pentru gruparea din Băcia, au punctat Apati (7-penalti; 30, 33), Rotaru (16, 86), Biri (43), iar pentru Gloria au înscris Costa (37), Pârvu (65, 71-penalti). Dacia Boşorod, care se clasează pe locul cinci în seria I a Ligii a V-a a profitat de avantajul terenului propriu şi a scos-o din cursă pe Victoria Călan. Gruparea de sub furnale care ocupă abia locul 16 în Liga a IV-a, cu două puncte din 18 posibile, a confirmat şi în partida de Cupa României startul slab de campionat şi a pierdut cu 2-0, după un meci în care diferenţa s-a făcut la capitolul ambiţie.

Cinci favorite au făcut scor

În celelalte partide, formaţiile din Liga a IV-a au făcut legea pe teren şi s-au calificat mai departe în optimi. Retezatul Haţeg a reuşit cea mai categorică victorie, scor 9-1 cu AS Sântămăria Orlea, dar nici Metalul Crişcior (victorie cu 8-1), CFR Simeria (succes cu 7-0), Universitatea Petroşani ori Şoimul Băiţa nu s-au zgârcit la goluri, câştigând la diferenţe mari de scor. Un meci frumos, în ciuda diferenţei mare de scor, de 4-0, a fost cel dintre Silva Miracol Hărău şi Şoimii Băiţa. Gruparea din Băiţa s-a impus cu 4-0 prin golurile semnate de Lukacs (17 şi 76), Dărăban (27) şi Stamatin (56). În singurul meci cu ambele echipe de Liga a IV-a, Inter Petrila a profitat de avantajul terenului propriu şi s-a impus cu 5-3 în faţa vecinilor de la Minerul Uricani.

Rezultatele complete ale meciurilor de ieri: Unirea Gen. Berthelot – CFR Simeria 0-7; Dacia Boşorod – Victoria Călan 2-0;  Hercules Lupeni – Universitatea Petroşani 1-5; Victoria Dobra – Aurul Brad 0-2; CS Inter Petrila – Minerul Uricani 5-3; Agrocompany Băcia – Gloria Geoagiu 6-3; Sprint Luncoiu de Jos – Metalul Crişcior 1-8; Silva Miracol Hărău – Şoimii Băiţa 0-4; AS Sântămăria Orlea – Retezatul Haţeg 1-9.
Rezultatele complete ale meciurilor de miercurea trecută: Key Systemsro Ribiţa – Zarandul Crişcior 5-3, după prelungiri, 2-2 după 90 de minute; Cetate Răchitova – Jiul II Petroşani 1-2 după prelungiri (1-1, după 90 de minute); Streiul Baru – Retezatul Râu de Mori 1-3, după prelungiri (1-1 după 90 de minute); Măgura 2010 Pui – CS Vulcan 4-0, după prelungiri (0-0, după 90 de minute); Unirea Veţel – Aurul Certej 0-6; Cerna Lunca Cernii – CS Ghelari 2-3; Mureşul Pricaz – Dacia Orăştie 2-3.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Un judecător din Petroşani, prins că fura apă

Un magistrat de la Judecătoria Petroşani era branşat ilegal la reţeaua de apă potabilă de aproape doi ani de zile,...

Câmpeanu şi Rudeanu revin la cursele de vitezã în coastã

Dublul campion naţional, Mihai Câmpeanu (foto), şi elevul său, Ionuţ Rudeanu, vor lua startul la Raliul Sibiului, care se va...

Conducerea CARP Deva, în febra proiectelor

Despre cei peste 6.000 de membri ai Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Deva (CARP Deva) se poate spune...

Închide