Un judecător din Petroşani, prins că fura apă

Maximilian Gânju
     
Un magistrat de la Judecătoria Petroşani era branşat ilegal la reţeaua de apă potabilă de aproape doi ani de zile, iar un şef de poliţie are o datorie de peste 2.000 de lei şi va fi acţionat în judecată de operatorul de apă şi canal, pentru că refuză să o plătească.

Situaţii incredibile sunt descoperite de inspectorii Corpului de Control al SC Apa Serv Valea Jiului. Firme de succes ori potentaţi ai zonei care fură apă potabilă, deşi efortul de a-şi plăti ceea ce consumă este insignifiant la veniturile lor lunare. Ultimul control din teren a dezvăluit o situaţie fără precedent. Un judecător de la Petroşani a fost prins că fură apă potabilă şi pentru a ascunde acest lucru, nu permitea accesul angajaţilor regiei pe proprietatea sa. În cele din urmă, ameninţat că va fi debranşat, acesta a admis un control din partea operatorului de apă, iar inspectorii au descoperit că magistratul nici măcar nu avea contract încheiat cu Apa Serv pentru un imobil pe care-l deţine, iar la cealaltă casă, apometrul nu se regăseşte în baza de înregistrare a societăţii.
„Luni, a fost corpul de control, au văzut un apometru care nu are seria care ar trebui să se regăsească în evidenţa noastră, a Apa Serv. Colac peste pupăză, acest domn judecător nu are contract cu operatorul de apă. I-am dat trei zile să-şi facă un contract şi de vineri nu va mai avea apă, dacă nu se conformează. Este strigător la cer şi mie se pare incorect ca până la amiază să aplici legea şi după aceea, faci ilegalităţi. Indiferent de cel care greşeşte, eu cred că trebuie să plătească, inclusiv domnul judecător”, a declarat Costel Avram, directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului. Regia calculează şi prejudiciul pe care judecătorul l-a făcut timp de doi ani de zile, perioadă în care nu s-a supus nici unei verificări.
Un alt caz este al unui şef de poliţie, care nu vrea să-şi achite datoria de 2.000 de lei. Avram susţine că nu-l poate debranşa, pentru că locuieşte într-un bloc, însă „s-au făcut actele premergătoare de a fi acţionat în justiţie”. Poliţistul mai are o şansă de a scăpa cu faţa curată, dat fiind faptul că va fi chemat la Apa Serv, pentru a i se aduce la cunoştinţă că are creanţe şi pentru recuperarea acestora se va ajunge la judecată.

2 comentarii la „Un judecător din Petroşani, prins că fura apă

  • 20 septembrie 2012 la 23:09
    Permalink

    nu are salar judecatorul ,munceste gratis ,voluntar in sprijinul hotilor .

  • 21 septembrie 2012 la 22:06
    Permalink

    judecatorul iacob gheorghe a dat o sentinta in favoarea primarului paducel(petrila) astfel ca fostul secretar pcr este azi titularul unei pensii de peste 3000 lei.lunar. toate solutiile date de acest bunic de traficant de droguri si hot de apa sunt partinitoare,ilegale,netemeinice si abuzive. blestemat sa fii !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare