Sport

Două medalii şi multe speranţe

Ciprian Marinuţ

Înotătorii juniori II (maximum 16-17 ani) de la CSS Hunedoara au obţinut două medalii de bronz şi multe clasări în apropierea podiumului la Campionatul Naţional al seniorilor şi juniorilor I (18-19 ani), încheiat duminică la Bucureşti. Rezultatele reprezintă un argument moral important pentru câştigarea de medalii la Campionatul Naţional al juniorilor II, care va începe joi, tot în Capitală.

Rizan, specialistul la bras

Cele mai bune rezultate la individual pentru CSS Hunedoara au fost obţinute de Cristian Rizan, în probele de 50 şi 100 de metri bras. Adevărat specialist al acestui procedeu de înot, Rizan (16 ani) a cucerit medalia de bronz în cursa de 100 de metri, în care a fost devansat doar de doi sportivi de 18 ani. Înotătorul hunedorean a fost pe locul patru şi în competiţia de la 50 de metri, fiind întrecut de aceiaşi doi sportivi de 18 ani şi de un altul de 16 ani.

Ştafetă de top

A doua medalie de bronz a CSS Hunedoara a fost obţinută prin eforturile unite ale componenţilor ştafetei de 4×100 de metri mixt. Alexandru Ancuţa (spate), Răzvan Jurcan (bras), Cristian Rizan (fluture) şi Daniel Scurtu (liber) au făcut o cursă excelentă şi s-au situat pe locul trei în clasamentul juniorilor mari (18-19 ani), cu timpul de patru minute, 12 secunde, 08 sutimi.

Ratate „la mustaţă“

Sportivii de la CSS Hunedoara au fost la câteva sutimi de secundă de podium în alte câteva probe, ratând „la mustaţă“ cucerirea altor medalii. Alexandru Ancuţa (16 ani) s-a clasat de două ori doar pe locul patru în cursele de 50 şi 100 de metri spate, iar Adelina Buzdugan (14 ani) a ocupat de două ori locul cinci în probele de 50 şi 100 de metri bras. În plus, ştafeta formată din Cristian Rizan, Daniel Scurtu, Răzvan Jurcan şi Alexandru Ancuţa s-a clasat pe locul patru în cursa de 4x 100 de metri liber.

CSS Hunedoara se va prezenta, joi, 22 iulie, la startul Campionatului Naţional al Juniorilor II, cu următorii opt sportivi: Edith Bărbănţan, Adelina Buzdugan, Cristina Sfetcu, Bogdan Indrei, Alexandru Bădeaţă, Alexandru Ancuţa, Cristian Rizan şi Antonio Chiriţoiu. Hunedorenii au ca obiectiv câştigarea a cel puţin trei medalii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura