Două medalii şi multe speranţe

20 iulie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ciprian Marinuţ

Înotătorii juniori II (maximum 16-17 ani) de la CSS Hunedoara au obţinut două medalii de bronz şi multe clasări în apropierea podiumului la Campionatul Naţional al seniorilor şi juniorilor I (18-19 ani), încheiat duminică la Bucureşti. Rezultatele reprezintă un argument moral important pentru câştigarea de medalii la Campionatul Naţional al juniorilor II, care va începe joi, tot în Capitală.

Rizan, specialistul la bras

Cele mai bune rezultate la individual pentru CSS Hunedoara au fost obţinute de Cristian Rizan, în probele de 50 şi 100 de metri bras. Adevărat specialist al acestui procedeu de înot, Rizan (16 ani) a cucerit medalia de bronz în cursa de 100 de metri, în care a fost devansat doar de doi sportivi de 18 ani. Înotătorul hunedorean a fost pe locul patru şi în competiţia de la 50 de metri, fiind întrecut de aceiaşi doi sportivi de 18 ani şi de un altul de 16 ani.

Ştafetă de top

A doua medalie de bronz a CSS Hunedoara a fost obţinută prin eforturile unite ale componenţilor ştafetei de 4×100 de metri mixt. Alexandru Ancuţa (spate), Răzvan Jurcan (bras), Cristian Rizan (fluture) şi Daniel Scurtu (liber) au făcut o cursă excelentă şi s-au situat pe locul trei în clasamentul juniorilor mari (18-19 ani), cu timpul de patru minute, 12 secunde, 08 sutimi.

Ratate „la mustaţă“

Sportivii de la CSS Hunedoara au fost la câteva sutimi de secundă de podium în alte câteva probe, ratând „la mustaţă“ cucerirea altor medalii. Alexandru Ancuţa (16 ani) s-a clasat de două ori doar pe locul patru în cursele de 50 şi 100 de metri spate, iar Adelina Buzdugan (14 ani) a ocupat de două ori locul cinci în probele de 50 şi 100 de metri bras. În plus, ştafeta formată din Cristian Rizan, Daniel Scurtu, Răzvan Jurcan şi Alexandru Ancuţa s-a clasat pe locul patru în cursa de 4x 100 de metri liber.

CSS Hunedoara se va prezenta, joi, 22 iulie, la startul Campionatului Naţional al Juniorilor II, cu următorii opt sportivi: Edith Bărbănţan, Adelina Buzdugan, Cristina Sfetcu, Bogdan Indrei, Alexandru Bădeaţă, Alexandru Ancuţa, Cristian Rizan şi Antonio Chiriţoiu. Hunedorenii au ca obiectiv câştigarea a cel puţin trei medalii.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Casă de schimb valutar, jefuită de un hoţ cizelat

Un bărbat îmbrăcat la patru ace a reuşit să sustragă aproape 2.000 de euro, dintr-o casă de schimb valutar, din...

Echipa lui Mihai Leu, în top

Fostul campion naţional de raliuri, hunedoreanul Mihai Leu, are succes şi în calitate de manager sportiv al grupării auto-moto „Jack...

Îi acuză pe poliţişti că-i fac dosar după dosar

Un bărbat de 29 de ani, din oraşul Uricani, îi acuză pe oamenii legii din oraş, că încearcă să-i fabrice...

Închide