EvenimentFlash

Casă de schimb valutar, jefuită de un hoţ cizelat

Livia Botici

Un bărbat îmbrăcat la patru ace a reuşit să sustragă aproape 2.000 de euro, dintr-o casă de schimb valutar, din Vulcan. După ce i-a distras atenţia angajatului, hoţul a băgat mâna în sertarul cu bani şi a dispărut.

Se mişcă repede

Întâmplarea s-a petrecut ziua în amiaza mare, în centrul municipiului Vulcan. În jurul orei 16, în incinta casei de schimb valutar, şi-a făcut apariţia un bărbat, în jur de 40 de ani, îmbrăcat la costum, cu cravată, spunându-i angajatului de la ghişeu că ar dori să schimbe 500 de euro. Profitând de neatenţia tânărului salariat, hoţul a băgat rapid mâna în sertarul cu bani, a apucat un teanc de bancnote, 1.750 de euro, şi a fugit afară din sediul societăţii comerciale, până ca angajatul să apuce să observe ce s-a petrecut. „Credem că acest hoţ este un profesionist, pentru că ştie exact cum să procedeze, ca să-i facă pe oameni să aibă încredere în el. Se mişcă extrem de repede, mult mai repede decât victimele, pe care le prădează. Pretinde a fi o persoană cultă, care ştie multe limbi străine, se îmbracă elegant, curat şi cu haine scumpe, pentru ca nimeni să nu suspecteze ce are de gând”, ne-a declarat comisarul şef Toma Mihu, şeful Poliţiei Vulcan.

Încă nu a fost prins

Potrivit oamenilor legii, înainte cu o oră de furtul de la casa de schimb valutar din Vulcan, hoţul a încercat să dea lovitura şi într-o casă de schimb valutar din Lupeni. „Bărbatul a fost înregistrat pe camerele de supraveghere din ambele societăţi comerciale, şi din cea din Lupeni, şi din cea din Vulcan. Din fericire, angajata de la Lupeni a fost mult mai precaută, cu mai multă experienţă, şi nu a reuşit să se lase impresionată de hoţul bine îmbrăcat. Încă nu am reuşit să îl identificăm, dar în cel mai scurt timp, o să o facem, întrucât pe filmare se vede foarte bine faţa. Este doar o chestiune de timp până atunci”, a mai declarat şeful Poliţiei Vulcan. În urmă cu câteva luni, tot în municipiul Vulcan, trei tineri au ajuns în atenţia poliţiştilor, după ce unul dintre ei a spart o casă de schimb valutar, pentru a face rost de bani de buzunar. Atunci, autorul a fost prins, banii fiind recuperaţi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura