Sport

Două meciuri test. Goalkeeper-ul nostru, în formă maximă

Naționala de futsal a României va susține sâmbătă, 13 aprilie, și du­mi­ni­că, 14 aprilie, două meciuri-test în com­pania selecționatei similare a Albaniei. Cele două jocuri, care sunt programate la Sala Polivalentă din Chiajna, de la ora 18:00, vor fi în direct la FRF.tv.

Atmosferă extraordinară
Prima noastră reprezentativă își con­tinuă astfel pregătirile pentru apropiatul debut în preliminariile Campionatului European. Turneul final al UEFA Futsal Championship va avea loc în Letonia și Lituania în perioada 18 ianuarie – 8 februarie 2026. Tragerea la sorți a grupelor Main Round-ului calificărilor la UEFA Futsal Euro 2026 e programată joi, 30 mai, după disputarea partidelor din turul preliminar. Pentru cele două partide-test contra Albaniei de la Chiajna, selecționerul Endre Kacsó a con­vocat 14 jucători. „Este o acțiune bine­venită în așteptarea tragerii la sorți a grupelor din preliminariile pentru Cam­pionatul European. Ne vom folosi de această perioadă și de aceste două me­ciuri pentru a vedea câțiva ju­cători, pentru a pune la punct relațiile de joc, pentru a retrăi atmos­fe­ra extraordinară de la echipa națională”, a spus Endre Kacsó. Evoluțiile foarte bune din ultima perioadă i-au adus lui Roberto Voin (foto) o nouă convocare pe care se­lec­ționerul Endre Kacsó spune că e me­ritată. Goalkeeper-ul echi­pei CSM Deva tra­ver­sează cea mai bună perioadă a ca­rierei sale. Cu Roberto Voin în poartă, gru­parea hunedoreană a cucerit Cupa României și se află în cursa pentru titlul de campioană.

„Nu vă puteți da seama ce bucurie am simțit!”
Convocarea l-a emoționat pe Roberto Voin. „Sunt foarte fericit că am primit din nou convocarea la echipa național,ă după o pauză destul de mare. Am primit vestea chiar de la domnul selecționer Endre Kacsó. Nu vă puteți da seama ce bucurie am simțit! Pentru mine personal și cred că pentru orice jucător, vestea chemării la echipa națională e una extraordinară. Faptul că ai șansa să îți reprezinți țara e o adevărată mândrie. Cred că această convocare a venit în urma evoluțiilor constante pe care le-am avut în ultima perioadă la club. Nu îmi doresc altceva decât să am evoluții la fel de bune și la prima reprezentativă! Ca de fiecare dată vin la naționala cu gânduri bune, cu entuziasm și cu speranța că vom face meciuri bune pentru cei care ne apreciază”, a spus Roberto Voin.

Iată lotul convocat pentru dubla-test cu Albania de la Chiajna:
Portari: Roberto Voin (CSM Deva), Theodor Lungu (CFR Timișoara)
Jucători de câmp: Raul Pogăcean (CSM Târgu Mureș), Mihnea Toader, Valentin Ilaș (ambii CFR Timi­șoara), Laszlo-Botond Veres (Sepsi SIC Sfântu Gheorghe), Hadnagy Istvan, Iszlai Richard, Miklos Tamas (toți trei FK Odorheiu Secuiesc), Andre Sasse (FC Chrudim), Vlăduț Dudău, Daniel Araujo, Andrei Crăciun (toți trei CS United Galați), Daniel Nastai (CSM Deva).

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura