FlashPolitica si administratie

Trei pentru postul de prefect. Există și al patrulea candidat?

Alegerile locale se apropie, iar în aceste condiții, mulți prefecți demi­sio­nează, ca să poată participa la aces­te alegeri. Este și cazul pre­fec­tului județului nostru, Călin Marian.

Cine trece de verificări
Dar, în țară, mai sunt politicieni care ocupă funcția de prefect și care pă­răsesc postul pentru candidaturile la locale. De exemplu, prefectul de Gorj candidează la primăria Tg. Jiu, cel din Galați a demisionat pentru că vrea să ajungă primar la Tecuci, prefectul de Satu Mare candidează și el la Primăria reședinței de județ, iar prefectul de Bacău țintește postul de viceprimar
al Bacăului. Și lista poate continua. Legislația spune că pr­efectul nu tre­buie să mai fie în funcție cu 50 de
zile înainte de alegeri, iar înlocuirea din funcție se face prin hotărâre de guvern.
Întrebarea este cine vine în locul lui Călin Marian la prefectură? Surse din instituție arată că sunt trei propuneri pentru funcția de prefect, dar se pare că doar pentru câteva luni. Este vorba de șeful Direcției Sanitar- Veterinare și pen­tru Siguranța Alimentelor Hunedoara, Lucian Josan (foto 1), administratorul public al Devei, Traian Berbeceanu (foto 2) și șeful Cancelariei prefectului actual, Alex Dîlv (foto 3). Cine va trece de verificările cunoscute, va fi prefectul județului. Asta, dacă nu se întâmplă să câștige al patrulea. De menționat că per­soana propusă pentru ocuparea funcție de prefect poate să nu fi ab­solvit programe de formare specia­li­zată organizate de Institutul Naţional de Administraţie, cu condiţia ca în ter­men de maximum 2 ani de la data emi­terii actului de numire în func­ţie să ab­solve un astfel de program. Oricum, în scurt timp vom afla cine va fi noul prefect, pentru câteva luni. (S. Popa)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura