Comunitate

Petrila și-a pregătit viitorul. Wind Power Energy va implementa un proiect fanion al tranziției energetice

Magdalena Șerban

Wind Power Energy a demarat un pro­iect pentru construcția unei fabrici de componente dedicată industriei rege­nerabile din România, care va pro­duce, printre altele, roboți de curățare a panourilor fotovoltaice, sisteme de mo­nitorizare a parametrilor meteo­ro­lo­gici și a biodiversității. Zilele trecute, com­pania a semnat contractul de con­ce­siune a terenului pentru imple­men­tarea obiectivului ce are ca scop cons­truirea unui fabrici de componente pentru par­curile eoliene și fotovoltaice, precum și desfășurarea activităților de cercetare-dezvoltare a soluțiilor de sto­care a energiei electrice regene­rabile.

Milioane de euro vor fi investiți aici
În fapt, se va construi o hală de producție plus infrastructura necesară, zone de parcare și depozitare, sistem fotovoltaic și sistem de stocare energie pentru uz propriu. „În acest moment ne propunem să aducem într-o zonă aflată în prima linie a tranziției energetice a României un proiect care constă în construirea unei unități de producție pentru roboți de curățare a panourilor fotovoltaice, sisteme de monitorizare praf în parcurile fotovoltaice și sisteme integrate de monitorizare a parametrilor meteorologici și a biodiversității. În acest proiect intenționăm să investim peste 2 milioane de euro în următorii 2 ani și în curand vom demara, în completare, construcția unei instalații de stocare în baterii a energiei electrice, pe un teren învecinat, investiție de peste 8 milioane de euro”, a spus Sebastian Enache, director Wind Power Energy.

Locuri de muncă
„În urmă cu câteva luni, prin in­ter­mediul d-lui Mihai Melczer, am avut o discuție cu reprezentantul firmei Wind Power Energy, d-nul Sebastian Enache, referitoare la o investiție pe care doreau să o dezvolte în Valea Jiului, construirea unei fabrici de componente pentru in­dus­tria regenerabile din România. Eu
i-am propus un amplasament aflat în zona fostei mine Petrila, acesta fiind agreat și pretabil pentru investiția dum­nea­lor, iar la acest moment terenul a fost scos la licitație și concesionat, urmând ca Wind Power Energy să realizeze a­cest proiect care va dezvolta noi locuri de muncă în următorii ani, în orașul nostru”, a transmis Vasile Jurca, primarul orașului Petrila. De precizat că Wind Power Energy este prezentă în Județul Hunedoara de peste 4 ani, mai exact prin proiectul RENEWACAD care a atras peste 2400 de persoane la eveni­men­tele pentru energii regenerabile și dintre care peste 750 au participat la cursuri de for­mare profesională în domeniul in­dus­tri­i­lor eoliene și fotovoltaice. RENEWACAD are in acest moment 4 cen­tre de pregătire la nivel național (Constanța, Petroșani, Rovinari și București), urmând ca până la finalul anului să deschidă la Arad încă un centru pentru pregătirea personalului în cons­trucția de parcuri eoliene și fotovoltaice.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura