Doi câini au fost uciși cu bestialitate, în Deva. Criminalul este căutat și riscă ani grei de pușcărie

Două suflete, doi câini au fost uciși, în Deva, cu bestialitate. Cât de nenorocit poate să fie respectivul care i-a ucis? În nici într-un caz nu e om. O deveancă a rămas fără căței, aceștia scăpând din curte, fiind omorâți cu mai multe lovituri de sapă, cel mai probabil. Autorul acestor fapte riscă ani grei de pușcărie.

Nu a mai putut fi salvat
„În data 22 aprilie 2023, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Hunedoara s-au sesizat din oficiu (în urma apariției în spațiul virtual a unor informații) cu privire la faptul că persoane încă neidentificate, în timp ce se aflau pe raza municipiului Deva, au aplicat mai multe lovituri cu un obiect con­tondent-tăios asupra unui animal din specia canină, rasa Husky Siberian, mas­cul, aparținând unei femei de 46 de ani, din Deva, provocându-i animalului în cauză multiple plăgi la nivelul capului și a botului. În cauză, polițiștii au întocmit do­sar de cercetare penală privind săvâr­și­rea infracțiunii de „rănirea cu intenție a ani­malelor”, faptă prevăzută și pedep­sită de art.25, alin. 2, lit. d) de Legea nr. 205/2004- republicată privind protecția animalelor. Câinele respectiv a fost găsit cu răni grave, dar încă în viață, de către pro­prietară, care l-a transportat la o clinică veterinară din Deva, unde, din pă­cate, în ciuda eforturilor medicilor, câi­nele a decedat (motiv pentru care va fi schimbată încadrarea juridică a faptei în uciderea animalelor cu intenție, fără drept)”, a declarat comisarul șef Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Dosar de cercetare penală
La o zi după această nenorocire, fe­meia a găsit și al doilea câine ucis, o fe­melă de data aceasta. „La data de 23 aprilie 2023, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Hunedoara au fost sesizați cu privire la faptul că persoane necunoscute, în timp ce se aflau pe raza municipiului Deva, în prelungirea străzii Olarilor, au ucis un animal din specia canină, rasa comună, femelă, aparținând aceleiași femei de 46 de ani, din Deva.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că persoane necunoscute au ucis animalul în cauză, folosind un obiect contondent-tăios, provocându-i cățelei mai multe plăgi tăiate la nivelul capului și a botului, ulterior aruncând cadavrul ani­ma­lului într-un bazin metalic dezafectat. În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infrac­țiunii de ”uciderea animalelor cu inten­ție, fără drept”, faptă prevăzută și pedepsită de art.25, alin. 3, lit. a) de Legea nr. 205/2004- republicată privind pro­tecția animalelor.
Cei doi câini, ce aparțin unei femei din municipiul Deva, se pare că ar fi scăpat din incinta curții în care erau deținuți, într-un moment de neatenție al pro­prie­tarei”, a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.