Distracţie mare la Vălişoara

Magdalena Şerban

Peste weekend, „Zilele comunei Vălişoara“ au venit la pachet cu vremea şi voia bună. Aflate deja la cea de-a VII-a ediţie, manifestările au fost celebrate aşa cum se cuvine de localnici, fii ai satului, dar şi de mulţi oaspeţi din judeţ.

Expoziţie de insigne cu mai multe teme
Un împătimit al valorilor cu ecou, precum insignele, primarul din Vălişoara, Mircea Rovinar, a avut grijă ca o expoziţie de acest gen să încânte privirile cunoscătorilor şi să-i atragă în egală măsură şi pe cei neavizaţi încă în domeniu. Nu o face pentru prima dată, expoziţia având deja un precedent la evenimentul de suflet al comunei. Tematicile abordate au fost variate, de la vânătoare şi pescuit, până la sport, minerit şi alte domenii cât se poate de diverse. Participanţii au venit de prin toate colţurile judeţului. Au fost atât din Deva, cât şi din Haţeg şi Petroşani. „Este a patra ediţie când o astfel de expoziţie este pusă în valoare la noi, la Vălişoara. De acest lucru dorim să ne bucurăm şi pe viitor, ori de câte ori o să avem ocazia. Doresc să-i mulţumesc promotorului, Dorel Huh, care s-a implicat în organizarea ei. Eu sunt doar un colaborator din umbră, Dorel Huh, prezent în branşă de peste 30 de ani, fiind principalul artizan pentru ceea ce se întâmplă la nivel local şi chiar şi în judeţ. De asemenea, doresc să le mulţumesc tuturor celor care ne-au fost aproape şi în acest an”, a declarat Mircea Rovinar, edilul şef al Vălişoarei.

Premii şi ritmuri tradiţionale
Cât priveşte programul, acesta a fost dedicat atât tinerilor, cât şi celor trecuţi de prima tinereţe. Sâmbătă, lumea s-a putut delecta cu muzica lui Florin Ionaş (zis Generalul), a Claudiei Ionaş, a Dianei Selagea şi a lui Cristi Sălăşan. Mai apoi, discoteca organizată pe terenul de sport al şcolii din satul-centru a pus stăpânire peste aşezare. Duminică a fost ziua premiilor. Astfel, preotul David Nicolae a fost răsplătit pentru cei 34 de ani petrecuţi în slujba enoriaşilor din Vălişoara, iar cinci cupluri care au bifat cinci decenii de căsnicie au fost premiate pentru longevitatea lor. Nici câştigătorii campionatului de fotbal al comunei, desfăşurat duminică în cadrul manifestărilor, nu au fost uitaţi, echipa din Vălişoara ocupând cea mai înaltă poziţie a podiumului, motiv pentru care a fost răsplătită ca atare. Mai apoi, folclorul a scos lumea la joc, pentru că nimic nu poate fi mai frumos decât să petreci cu drag, lângă cei apropiaţi. Au urcat pe scenă Luşu şi Cami de la Deva, Marius Trif şi Aida Busuioc, Gelu Rovinar din Vălişoara, Andra Costea, Mircea Blidari din Vălişoara, Liliana Sima, Bianca Danciu şi Anamaria Oprean, din Săliştioara. Seara s-a încheiat cu o aprigă horă ţărănească.

One thought on “Distracţie mare la Vălişoara

  • 14 august 2012 la 9:03
    Permalink

    la marele campionat de fotbal au participat 2 echipe!!:))))))))

    decat sa arunce banii pe serbari mai bine ar repara drumurile prin comuna

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Două zile de voie bună la Teliucu Inferior

Aflate la cea de-a VI-a ediţie, Zilele Comunei Teliucu Inferior au adunat, peste weekend, lume venită de prin toate colţurile...

Programul turului Ligii a III-a, Seria a V-a, ediţia 2012-2013

Etapa I, vineri, 31 august Unirea Dej - Seso Câmpia Turzii Şoimii Pâncota - Sănătatea Cluj Plimob Sighetu Marmaţiei -

Încă două amicale

FC Hunedoara îşi va continua seria meciurilor test cu alte două partide amicale programate în această săptămână. Echipa antrenată de

Închide