Primavera, în „careul de aşi“ al juniorilor

Echipa de juniori sub 16 ani a Şcolii de fotbal „Primavera” Deva a demonstrat că ştie „tiki-taka“ la competiţia „Junior`s Braşov Cup 2012”, cel mai puternic turneu internaţional al fotbalului juvenil din România. Tinerii fotbalişti antrenaţi de fostul jucător de Liga I, Ciprian Luca, au intrat în „careul de aşi“ al turneului, dar au fost învinşi, ieri, în semifinale, după un meci dramatic, scor 1-2, de Academia „Goran Pandev“ din Macedonia, şi vor juca, azi, în finala mică.

Locul trei în grupă

Aventura fotbaliştilor de la Primavera la cel mai puternic turneu al juniorilor din România a început la finalul săptămânii, în grupa preliminară A. Devenii au început cu stângul, din cauza emoţiilor, şi au fost învinşi, vineri, scor 0-2, de Juventus Bucureşti. În aceeaşi zi, jucătorii de la Primavera s-au mobilizat şi au scos o remiză, scor 1-1, cu trupa de la  Academia „Goran Pandev“ din Macedonia, singura formaţie din străinătate a grupei. În continuare, sâmbătă şi duminică, juniorii deveni au făcut spectacol şi s-au impus cu 3-0 (goluri Bârnoi, Barbălată şi Hordea) în partida cu Cautis Steaua Sudului Bucureşti şi au învis cu 2-0 (goluri Bârnoi şi Buzducea) pe Concordia Chiajna. În urma acestor rezultate, Primavera a ocupat locul trei în grupă, cu şapte puncte, după Academia „Goran Pandev“ (10 puncte) şi Juventus Bucureşti (9 puncte) şi s-a calificat în turneul pentru locurile 1-8. În lupta pentru poziţiile fruntaşe, au mai intrat primele trei clasate din grupa B şi cele mai bune două formaţii din grupa C.

Semifinală cu ghinion

Jucătorii de la Primavera au evoluat curajos, ieri dimineaţă, în partida din sferturile de finală cu CSS Botoşani, câştigătoarea grupei C, şi au învins cu scorul de 2-1. Devenii au condus cu 1-0 prin golul lui Bîrnoi, moldovenii au reacţionat rapid şi au egalat, dar înainte de pauză, Savin a adus avantaj devenilor, scor 2-1. „După ce am marcat golul doi, noi ne-am retras, pentru a ne conserva avantajul. CSS Botoşani a dominat steril, iar noi puteam să majorăm scorul pe contraatac“, a spus Ciprian Luca, antrenorul devenilor, despre meciul care a adus calificarea în semifinale.
În penultimul act, devenii s-au lovit din nou de străinii de la Academia „Goran Pandev“, care au trecut în sferturi cu 1-0 de echipa de la Şcoala de fotbal „Gică Popescu“. Şi de data aceasta, meciul a fost echilibrat ca şi în grupă, dar macedonenii s-au impus cu 2-1, deoarece au avut noroc cu carul. „La scorul de 1-0 pentru ei, Răzvan Hardea a ratat un penalti. Apoi, am reuşit să egalăm, scor 1-1, dintr-un alt penalti transformat de Buzducea, dar pe final, ei au înscris golul de 2-1 cu un şut norocos de la distanţă, care a nimerit vinclul“, a precizat antrenorul Ciprian Luca.
Echipa deveană va juca, azi, de la ora 11.00, în finala mică a competiţiei cu învinsa din partida Sportul Studenţesc-Speranţa Tg. Mureş.

Competiţie de top

La turneul internaţional „Junior`s Cup Braşov 2011”, au participat aproximativ 200 de echipe, la nouă categorii de vârstă, din nouă ţări: Anglia, Bulgaria, Macedonia, Moldova, Ungaria, România, Serbia, Ucraina şi Slovacia. La categoria juniorilor sub 16 ani, unde a evoluat Primavera Deva, au luat startul 15 echipe de la cluburile: Akademia Goran Pandev, Juventus Bucureşti, Primavera Deva, Cautis Steaua Sudului Bucureşti, Concordia Chiajna, Şoimii Buzău, Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“, FC Braşov, Progresul Bucureşti, CSS Botoşani, Speranţa Tg. Mureş, Sportul Studenţesc, Corona Braşov.
Lotul echipei Primavera Deva: Marinca, Savu, Moldovan, Totoi, Barbălată, Savin, Ionicescu, Buzducea, Hordea, Lasconi, Gal, Tuliga, Zsocs, Alexandrescu, Jude, Bârnoi, Marcu, Palkovaci, Goronea. Antrenor – Ciprian Luca. (C. Marinuţ)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare