Distracţie mare la nedeia de la Vaţa de Jos

23 iunie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Ieri a fost sărbătoare mare în judeţ. La Vaţa de Jos s-a ţinut tradiţionala nedeie ce a adunat hunedoreni de prin toate colţurile, fii ai satului, dar şi mulţi oaspeţi şi invitaţi. S-a jucat bine, s-a mâncat la fel de bine, iar lumea a petrecut o duminică de vară dedicată cântecului popular.

După slujba de binecuvântare, pe scena din faţa căminului cultural au urcat elevi merituoşi, care şi-au reprezentat şcoala cu mare cinste la olimpiade, dar şi la competiţii sportive (volei, atletism, fotbal etc). Au fost recompensaţi de administraţia publică locală cu câte o diplomă, ca semn de apreciere pentru efortul depus, dar şi de încurajare pe viitor. După festivitate s-a trecut la programul artistic, pe lângă cel pregătit de copiii şcolii din Vaţa, publicul putând urmări evoluţia grupului folcloric de la Şcoala Gimnazială „Mircea Sântimbreanu“ din Brad. Concluzia a fost unanimă: taraful de copii din Vaţa va duce mai departe renumele construit de seniori, fiind o viitoare emblemă locală. Vasile Gornic şi Grupul folcloric Moţii, Taraful din Vaţa şi nu mai puţin de 16 solişti din judeţ, dar şi din împrejurimi, au distrat lumea din plin. Invitată special a fost artista de muzică populară Diana Selagea. Nu au lipsit virşlii, dulciurile şi multe alte bunătăţi pe care lumea le-a putut savura la faţa locului sau le-a luat acasă.
„Vreau să le mulţumesc consătenilor pentru prezenţă şi să le transmit un gând bun, sănătate şi cât mai multe împliniri. Să ne reîntâlnim cu bine şi la anul. Pe lângă investiţii şi muncă, cred că merităm o zi a noastră, când ne adunăm laolaltă şi ne bucurăm de unitate şi clipe de relaxare”, a spus Milu Folescu (foto), primarul comunei Vaţa de Jos. Mai trebuie adăugat faptul că acţiunea culturală respectă o regulă de bază: întotdeauna se ţine după Rusalii. De altfel, nedeia de la Vaţa îşi are rădăcinile în anul 1991, atunci când primarul era directorul căminului cultural de aici.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Dosarul „Bonnie şi Clyde ai Estului“, retrimis la Tribunalul Hunedoara

Dosarul celor doi unguri care au jefuit mai multe case de amanet, dând dovadă de o cruzime fără margini, se...

Deva a prins culoarea verii

Cei de la Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva (S.P.Î.G.M) au început să înfrumuseţeze oraşul cu amenajamente de...

Hunedoara Lirică – ediţia a III-a readuce judeţul în atenţia iubitorilor muzicii clasice, a operei şi operetei!

La început de iulie, Teatrul de Artă Deva vă invită la cea de a III-a ediţie a Festivalului Internaţional de...

Închide