Discuţii pe tema termoficării în Consiliul Judeţean Hunedoara

Maximilian Gânju

Instituţia judeţeană se va implica în problema termoficării atât cât îi permite legea, a dat asigurări Mircea Bobora (foto), preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

Discuţiile despre soarta termoficării în sistem centralizat au fost provocate de consilierul judeţean Florin Mârza. Potrivit acestuia, doar în Petroşani sunt peste 2.000 de familii care riscă să îngheţe la iarnă în casă, după ce societatea de interes local a dat faliment. ”Consider că implicarea consiliului judeţean prin pârghiile administrative, iar dumneavoastră împreună cu colegii din conducerea consiliului judeţean şi pe cale politică puteţi să faceţi în aşa fel încât în această iarnă să nu avem un colaps al acestor servicii. Dacă în aceste zile nu se iau nişte măsuri, să ştiţi că va fi prea târziu”, a spus Mârza. Preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, spune că instituţia va face o serie de intervenţii pe lângă cei abilitaţi.
”Vom face toate diligenţele care sunt şi legale, dar şi intervenţii şi încercări de a sensibiliza lumea pe aceste puncte sensibile. (…) şi Deva, şi Mintia sunt şi constituie în continuare o preocupare pentru ceea ce înseamnă termoficarea. Dacă la Deva lucrurile stau un pic mai bine, la Petroşani menţionez că trenează de mai multă vreme şi sunt responsabilităţi pentru cei care nu au luat măsuri în ceea ce înseamnă mentenanţa şi realizarea unui flux normal de furnizare şi încasare a energiei termice”, a spus Mircea Bobora.

2 comentarii la „Discuţii pe tema termoficării în Consiliul Judeţean Hunedoara

 • 15 octombrie 2018 la 21:05
  Legătură permanentă

  Pentru dezvoltarea si rentabilizarea Termoficari in valea jiului trebuie sa se schimbe tevile de Termoficare de la Termocentrala Paroseni pana la usa apartamentelor .

 • 16 octombrie 2018 la 0:24
  Legătură permanentă

  Ref. Valea Jiului ***************
  1– Zău, chiar aşa : trebuie schimbate ţevile menţionate pentru a deveni rentabilă termoficarea ?
  2– Ia spune : ce studii ai, ce experienţă în domeniu ?
  3– curaţarea (doar, a) respectivelor conducte, achitarea (chiar şi retroactiv) a restanţelor la plată, revenirea generalizată la încălzirea centrală, „ar putea” contribui cu ceva ?
  4– la ce domenii „te mai pricepi” ?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.