Directorul general al CEH a fost revocat din funcție

florut       Consiliul de Administraţie (CA) al Complexului Energetic Hunedoara (CEH) l-a revocat din funcţie pe directorul general al companiei, Emil Floruţ (foto), activitatea de conducere a societăţii fiind preluată de actualul director al Direcţiei Miniere din cadrul CEH, Viorel Stancu.

Preşedintele CA al CEH, Aurelian Ghimpău, a declarat că între fostul director general şi membrii Consiliului au existat mai multe neînţelegeri, între care şi faptul că acesta nu a întocmit la timp un plan propriu de management al societăţii, în intervalul stabilit de 90 de zile.
“Ne-a trimis pe 24 (decembrie, n.r.), cu o întârziere de două zile, ca o sfidare – o considerăm noi, un extras din planul de reorganizare pe care l-a produs Institutul de Studii şi Proiectări Energetice (ISPE) pentru Bruxelles”, a afirmat Aurelian Ghimpău.
Fostului director general al CEH i se mai reproşează faptul că nu a trimis membrilor CA raportul de activitate pe trimestrul III, că ar fi absentat prea mult de la sediul societăţii şi că ar fi avut o relaţie deficitară cu sindicatele.
Noul director general al CEH, Viorel Stancu, este şi directorul Diviziei Miniere din cadrul companiei. Mandatul acestuia a fost stabilit, pentru început, la o lună de zile.
Emil Floruţ a fost desemnat în funcţia de director general al CEH în luna septembrie 2015, în conformitate cu prevederile OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.  (Sorin Blada, Agerpres)

 

2 comentarii la „Directorul general al CEH a fost revocat din funcție

 • 30 decembrie 2015 la 9:04
  Permalink

  Este de necrezut așa ceva. Cum putea să creadă directorul general că poate face abstracție de CA ? Pe de altă parte CA când l-a numit pe ce criterii a făcut-o ? Întâi l-a numit și apoi trebuia să arate că are competențe ? Nici în filmele cu proști nu vezi așa ceva.

 • 1 ianuarie 2016 la 23:57
  Permalink

  Exista prin fauna energetica hunedoreana specimene demne de cartea recordurilor, adica indivizi ce au capusat sistemul in ultimii 25 de ani de vai mama lui de sistem. Afaceri, averi , case de la stat, copii angajati, amante, firme in subantrepriza, mita in toate directiile, amenintari jocuri politice multiple, incompatibilitati, memebrii in partide , membri in CA diverse, influente in CJ in guverne, in parlament, in justitie, etc, etc, etc.
  Pe langa propria persoana, de situatie nu sunt straine ANI, SRI, DNA, etc..
  Dar TOATE tac malc, si gireaza in continuare baroniada, asa au facut 25 de ani si pe verticaa si pe orizontala in toata structura societatii romanesti.
  Romania poate sa-si revina doar cu sprijin extern. Dar deocamdata acesta nu e benefic spiritului romanesc si nu i se potriveste termenul sprijin , ci presiune , si mai corect, presiuni.
  Doar Dumnezeu mai poate avea mila de noi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.