Ministrul Victor Grigorescu: Falimentul CEH nu reprezintă o opțiune pentru Ministerul Energiei!

grigorescu      Falimentul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) nu reprezintă o opţiune pentru Ministerul Energiei, deoarece ar atrage după sine probleme sociale ”uriaşe” şi ar putea afecta siguranţa energetică naţională, a declarat astăzi, luni, la Petroşani, Victor Vlad Grigorescu, ministrul Energiei.  

”Un lucru vreau să afirm cu tărie şi aceasta este o afirmaţie pe care o facem în numele Ministerului Energiei: pentru noi falimentul nu este o opţiune. Pentru că acest fapt atrage probleme sociale uriaşe şi pune în discuţie siguranţa energetică. Şi până la urmă demonstrează incapacitatea noastră de a gestiona o situaţie complexă, de a ne apăra interesele economice şi sociale. Cred că suntem datori cu toţii să depunem eforturi pentru a preveni dispariţia Complexului Energetic Hunedoara”, a spus ministrul Energiei, într-o conferinţă de presă desfășurată la Petroșani.
El a arătat că locurile de muncă şi siguranţa energetică naţională reprezintă priorităţi ale ministerului şi a subliniat necesitatea luării unor decizii corecte în ceea ce priveşte CEH.
”Complexul, în situaţia în care se află acum, este într-un punct extrem de dificil şi orice întârziere sau ezitare sau incapacitate de a face paşii corecţi poate să ducă la o situaţie extrem de complicată, ca să nu-i spunem dezastru. Prioritatea pentru noi sunt locurile de muncă, cu tot ce înseamnă acest lucru”, a mai spus Grigorescu.
Grigorescu s-a arătat convins că există soluţii pentru salvarea CEH, fiind nevoie de profesionalism şi de acţiune energică.  ”Convingerea noastră, după această zi, este că există nişte soluţii. (…) Cred că, până la urmă, singurul lucru cu care venim aici este profesionalismul nostru. Şi atunci ne ocupăm să punem lucrurile în succesiunea corectă. Să ne ferim de orice fel de alte lucruri. De exemplu, de ceea ce înseamnă politizare – cred că acest aspect nu mai este astăzi de actualitate, corupţie şi risipă. Aceste trei lucruri, care se află între cauzele situaţiei în care se găseşte Complexul astăzi, trebuie curmate fără drept de apel. Nu cred că fără o acţiu    Ministrul a susţinut că CEH are datorii de 1,2 miliarde de lei şi popriri pe toate conturile, ceea ce creează o presiune imediată asupra capacităţii de plată. În opinia ministrului Energiei, printre cauzele care au contribuit la situaţia financiară dificilă în care a ajuns CEH se află politizarea, corupţia şi risipa, iar acestea trebuie ”curmate fără drept de apel”. ne energică în zona asta se poate obţine un rezultat corect”, a spus Victor Vlad Grigorescu.

Ministrul Energiei s-a aflat astăzi, luni, în Valea Jiului, unde a avut întâlniri cu administraţia şi sindicatele de la CEH şi a coborât în Mina Lupeni. (Sorin Blada, Agerpres)

2 comentarii la „Ministrul Victor Grigorescu: Falimentul CEH nu reprezintă o opțiune pentru Ministerul Energiei!

 • 29 decembrie 2015 la 12:49
  Permalink

  Cum poti sa faci bani pe net! Asa ceva nu poti rata! Un senzational curs care te invata cum poti sa faci bani pe net! Si e GRATUIT cursul! Inveti repede si usor, online, cum poti sa faci bani pe net! Incepe acum! Nu mai sta pe ganduri si cere informatii la adresa de email: [email protected]

 • 30 decembrie 2015 la 14:32
  Permalink

  Doamne greu a pacatuit aceasta „breasla” ca a ajuns pe mana unora ca cel din imagine.
  Domnilor cu studii de specialitate (psihiatrie) va rog postati o parere avizata vis a vis de patologia exprimata de privirea din fotografia atasata.
  Vin tot felul de „numiti”, care-si dau cu parerea-n energie. Din astfel de afirmatii publice se vede cat de „deschisa” este practic piata de energie.
  Adica eu consumatorul trebuie obligatoriu sa cumpar energie facuta din „carbune subventionat”?
  Privatizati, dupa 25 de ani, cioburile Sistemului Energetic, si scapati de „marea problema sociala”, ca de frica strazii face omul cele mai mari prostii (vezi cazul mistic al lui Irod care-l taie pe Ioan de gura lumii).
  Profesionalism ZERO stiambile dom’ ministru.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.