FlashPolitica si administratie

Deva: Peste 96 la sută din investițiile finanțate din fonduri europene sunt finalizate

Doar trei lucrări de investiţii derulate în municipiul Deva şi finanţate din fonduri europene nu au fost decontate integral, deşi termenul final este data de 31 decembrie, valoarea sumelor ce rămân la plată pentru anul 2016 fiind de 3,4 milioane lei.
“Îmi doream ca toate lucrările să fie realizate la termen şi de calitate. Recunosc, există anumite inadvertenţe, dar există posibilitatea legală de a face remedieri într-o anumită perioadă”, a declarat marţi primarul municipiului Deva, Petru Mărginean, care a organizat o conferinţă de presă chiar pe unul dintre şantierele finanţate din fonduri nerambursabile europene. piata-ardealul-prima-pagina
Edilul local a precizat că până la 31 decembrie vor mai fi verificate situaţii de lucrări şi deconturi de sume depuse de către constructori, estimând că, după procesarea noilor date, pentru anul viitor fondurile necesare pentru acoperirea plăţilor rămase nu vor depăşi 500.000 de lei.
Conform datelor centralizate până marţi, 12 din cele 15 proiecte cu finanţare europeană derulate în municipiul Deva în perioada exerciţiului financiar 2007-2013, au fost finalizate. Mai este de lucru la reabilitarea bulevardului Dacia, unde stadiul lucrărilor este 85%, la reabilitarea termică a blocului J de pe bulevardul Iuliu Maniu, finalizat în proporţie de 85%, şi la reabilitarea Colegiul Energetic ‘Dragomir Hurmuzescu’, unde au mai rămas de efectuat 2% din lucrări.
“Sunt lucrări pe care nu le acceptăm din punct de vedere al calităţii. (…) Trebuie verificate foarte clar situaţiile de lucrări. În data de 31 decembrie, înainte de a merge la Trezorerie, vom avea situaţia exactă şi la blocul J şi la bulevardul Dacia, unde mai există câteva probleme”, a spus primarul municipiului Deva.
Calculele arată că dintr-un total de peste 100 de milioane lei, câştigaţi pe proiecte ce au avut ca scop executarea unor lucrări de interes public, sumele utilizate până la 29 decembrie ajung la 96,6 la sută. (Sorin Blada, Agerpres) 

 

3 comentarii la „Deva: Peste 96 la sută din investițiile finanțate din fonduri europene sunt finalizate

 • Felicitari!
  Am incredere in acest primar pt ca a depus o munca enorma.Sper ca in 2016 sa se faca la gara Deva acel pasaj subteran pt.calatori care sa lege peroanele de la liniile 1-2-3-4 .Acest pasaj alaturi de renovarea garii Deva Sunt esentiale pentru deveni si pt toti turistii care vor tranzita frumosul oras Deva.
  de altfel speram sa se renoveze integral toate cladirile adiacente din Gara Deva inclusiv birourile de miscare ,aceea cladire mare de langa gara,precum si peroanele si anexele.Sper sa se lege Deva de noul Mall Auchan pe b-dul 22 Decembrie printr-o pista de bicicleta care sa treaca prin fata Dacia Service ,evitand traficul greu de pe DN7.
  An nou fericit!

 • Ieri trecând prin Petroșani am observat din mașină ca 4 biserici sunt iluminate foarte frumos fiecare cred ca avea zeci sau chiar o suta de reflectoare ,pe la ferestre,turnuri,acoperisuri,turle,clopotnite,etc.Este un exemplu ce Deva trebuie sa-l urmeze!Daca nu credeți puteți merge la schi în PArang sau Straja și seara când va întoarceți veți vedea din mașină dvs.in Petroșani, pe partea dreapta aceste bijuterii de locasuri!

 • La multi ani!Am o rugaminte domnul primar al Deva Petre Marginean si politia Deva-serviciul circulate rutiera,
  In zona Miorita, langa Liceul Auto Deva,la intersectia 22 Dec. cu Carpati,se afla un panou de publicitate care obstructioneaza culoarea semaforului pentru pietoni.Deci ca pieton cum te deplasezi dinspre sala Sporturilor spre Lic.Auto(Transilvania), Deci cum urci de la aceea cafenea de pe partea stanga in aceea intersectie ca pieton ,nu vezi efectiv culoarea semaforului de pe partea cealalta (langa Lic.Auto) pentru ca acel panou acopera semaforul .
  Rog respectos , ca acel panou imens sa fie mutat din aceea intersectie,acel panou publicitar periclitand vietiile oamenilor.
  De asemenea,rog frumos ca toate panourile din intersectiile si imprejurul intersectiilor din Deva sa fie indepartate,ele obstructionand vizibilitatea,si find un real pericol de accident ,ele periclitand vietiile pietonilor dar si a conducatorilor de autovehicule si vehicule.De asemenea toate intersectiile din Deva Sunt slab iluminate,existand un real pericol de accident.
  .Va multumesc si un An Nou cu Bucurii fara evenimente neplacute.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura