Complexul Energetic Hunedoara a cerut intrarea în insolvență

Complexul Energetic Hunedoara (CEH) a depus marţi la Tribunalul Hunedoara o cerere pentru deschiderea procedurii de intrare în insolvenţă, dosarul urmând să fie judecat de Secţia a II-a civilă – Contencios Administrativ şi Fiscal.
“Termenul de judecată nu a fost încă stabilit, cererea fiind depusă abia astăzi (marţi, n.r.). Dosarul va fi judecat de Secţia a II-a civilă – Contencios Administrativ şi Fiscal’, a declarat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalmintia_ana4ului Hunedoara.
Referitor la cererea de intrare în insolvență, președintele Consiliului de Administrație (CA) al CEH, Aurelian Ghimpău, a declarat că solicitarea Complexului Energetic Hunedoara de a fi deschisă procedura insolvenței se impunea, dacă se iau în considerare rezultatele economice ale companiei. Potrivit acestuia, CEH are datorii de peste 1,2 miliarde de lei, iar pe 7 ianuarie 2016 societatea avea termene de judecată în procese cu 18 creditori. În opinia președintelui CA al CEH, intrarea în insolvență ar putea proteja compania, în paralel cu o posibilă redresare economică a acesteia. “Să mai protejăm cât de cât din ceea ce putem proteja. Să încercăm o redresare (economică, n.r.). Se impunea (insolvența, n.r.), având în vedere rezultatele economice pe ultimele lun”, a afirmat Aurelian Ghimpău.

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a declarat luni, în Valea Jiului, că ministerul pe care îl conduce dorește salvarea CEH, un eventual faliment fiind în măsură să aducă după sine probleme sociale ‘uriașe’ și ar putea afecta siguranța energetică națională.

În cadrul CEH lucrează circa 6.400 de angajați la minele de cărbune Lupeni, Lonea, Livezeni și Vulcan, precum și la termocentralele Mintia și Paroșeni. (Mircea Crivăț)

 

4 comentarii la „Complexul Energetic Hunedoara a cerut intrarea în insolvență

 • 30 decembrie 2015 la 14:40
  Permalink

  Sunt curios daca geniul managementului energetic Remus Borza va accepta aceasta provocare. Sunt convins ca va reusi sa faca profit sin CEH. Succes neomasonilor ca neopolitrucii postdecembristi au dat kix lamentabil.
  Vai de energetica romaneasca ! daca economia-i moarta, energetica ce sa faca ? independent nu poate merge.

 • 4 ianuarie 2016 la 0:39
  Permalink

  De ce nu l-au propus pe geniul Branzea Valentin cel care a negociat cu chinezii si drept recompensa pt. rezultatul ZERO al acestor negocieri a fost numit SERCRETAr DE STAT, functie din care a ,,ajutat foarte mult CEH-ul”. Rusine marelui manager NICULESCU care a adus complexul pe nebanuite culmi!!!

 • 4 ianuarie 2016 la 15:37
  Permalink

  Nu cred ca un individ sau altul poate fi considerat singur vinovat pentru esecul CEH. De vina sunt toti cei care, incepand cu anii „90, nu au inteles sau nu au vrut sa inteleaga ca acest sistem nu are nici un viitor.

 • 5 ianuarie 2016 la 1:21
  Permalink

  Toți politrucii , toți nemernicii , pentru care puterea a fost Dumnezeul lor. Acum nu mai au scuze nici bruma de inginerasi cu dictonul ne_au forțat comuniștii. Lăcomia dintotdeauna a atras decizia intrării în politică. Așa ca toți care au avut carnet de partid, să plece. Acu se dau tehnocrați, independenți, etc. După ce și_au angajat copii și nepoții și amantele, se dau eroi. Mandat băieți, pt toate companiile de stat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.