Sport

Din nou, „necazuri electronice” la raliu

Ciprian Marnuţ

Pilotul Mihai Cîmpeanu a fost „şicanat“ de setările imperfecte ale electronicii motorului şi s-a clasat doar pe locul şase în ambele etape (a 11-a şi a 12-a) ale Campionatului Naţional de Viteză în Coastă 2011, desfăşurate în weekend, la Baia Mare. Cu cele 12 puncte acumulate, brădeanul a ajuns la cota 109 şi se menţine în „careul de aşi” al grupei A.
Cu obiectivul de a recupera terenul pierdut şi a reveni cât mai aproape de locul I, Mihai Cîmpeanu a forţat la maximum limitele maşinii sale în cursele de la Baia Mare. Din păcate, „bolidul hibrid”, construit dintr-o caroserie de Mitshubishi Evo 8 şi un motor de Evo 6, i-a dat din nou bătăi de cap, din cauza setărilor imperfecte la modulele electronice. „Nu a funcţionat bine partea electronică, iar motorul a avut putere redusă. Am mers la risc în multe viraje periculoase, pentru a câştiga secunde, dar am pierdut teren în liniile drepte, unde conta forţa maşinii, pentru că adversarii au sute de cai putere în plus faţă de mine”, a explicat Cîmpeanu.
Chiar şi cu aceste probleme, brădeanul s-a clasat pe locul şase la grupa A, în ambele etape şi cu cele 12 puncte acumulate rămâne în careul de aşi al grupei şi în lupta pentru medalii. „Momentan sunt pe locul patru, cu 109 puncte, dar diferenţa faţă de primii trei clasaţi e mică. Liderul Lucian Boroianu are 140 de puncte, iar cei de pe locurile doi şi trei câte 133 de puncte. Totul se va decide în ultimele patru etape în care se pun la bătaie 80 de puncte (n.r. pentru locul I se acordă 20 de puncte). Eu am încredere că pot recupera, pentru că se va alerga pe două trasee tehnice la Rânca (Târgu Jiu) şi Braşov, pe care le cunosc bine şi îmi plac foarte mult”, a spus Cîmpeanu. Etapa a 11-a, prima de la Baia Mare, a fost câştigată de campionul de anul trecut, Lucian Boroianu care a urcat pe primul loc. Apoi, în etapa a 12-a, a doua a Trofeului Baia Mare, locul întâi i-a revenit anonimului Traian Negru (clasat pe 7) care a venit în premieră cu o maşină super-puternică (Mitsubishi Evo 9).

Aproape campion
Reşiţeanul Lucien Hora, liderul clasamentului general, a făcut încă un pas important spre al doilea titlu consecutiv de campion absolut, prin dubla victorie din cursele băimărene. Cu timpi buni pe ambele manşe, Hora a fost de două ori pe locul întâi şi a acumulat 40 de puncte cu care a ajuns la un total de 205 puncte după 12 etape, distanţându-se la 30 de puncte de urmăritorul său, Paul Andronic. „M-am simţit ca pe macadam în cursa de la Baia Mare, dar am încheiat cu bine. Mi-a plăcut configuraţia traseului, cu viraje în pădure care seamănă între ele. E un traseu greu de învăţat, dar frumos. Cred că are potenţial, dar e nevoie de un covor asfaltic nou”, a spus Hora, pentru un site de specialitate. Cele două etape de la Baia Mare ale Campionatului Naţional de Viteză în Coastă 2011 s-au desfăşurat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, sub denumirea „Trofeul Baia Mare – Ambient”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura