Deviza noului manager al Spitalului Judeţean Deva: „Pacientul este suveran!”

8 aprilie 2019 | 5 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

Ieri, Delia Băda (foto) a început lucrul ca manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva. Noul manager interimar a fost timp de nouă ani consilier juridic în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, instituţie pe care a şi condus-o la un moment dat.

Secţii ineficiente
Jurista Delia Băda priveşte acest nou început ca pe o provocare, spitalul judeţean fiind o unitate sanitară în care problemele care apar au o complexitate aparte. „Îmi plac provocările şi pornesc pe acest drum cu entuziasm, mai ales după felul în care am fost primită de Consiliul de Administraţie şi de medicii şefi de secţii. Şi-au oferit sprijinul, şi eu, la rândul meu, le sunt alături. Îmi doresc o echipă puternică, pentru că singur nu poţi face faţă tuturor problemelor”, a declarat Delia Băda.
Noul şef al spitalului devean susţine că primul lucru pe care-l va face în această calitate este să comande un audit, să vadă cum funcţionează secţiile. „Sunt secţii care sunt ineficiente. Nu sunt ocupate paturile decât în proporţie de 30 la sută. Nu e normal. Dar, o să transferăm din paturi de la aceste secţii la altele care sunt pline. Apoi, trebuie neapărat cumpărat un sterilizator, iar conducerea Consiliului Judeţean a fost de acord să ne dea banii pentru achiziţia respectivă, pentru evitarea infecţiilor intraspitaliceşti. Pentru mine, pacientul este suveran“, a declarat Delia Băda pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

Pera Ştefănie, la DSP de săptămâna viitoare
Printre priorităţile noului manager se numără rezolvarea deficitului de personal de la secţii cum sunt Oncologie, Neurologie, Neurochirurgie sau Obstetrică-Ginecologie prin atragerea spre Deva a unor medici profesionişti din marile centre universitare. De asemenea, reducerea numărului infecţiilor intraspitaliceşti, eficientizarea actului medical, continuarea investiţiilor în infrastructură şi dotarea cu aparatură medicală modernă sunt priorităţi ale noii conduceri. Tot de ieri, noul director economic al spitalului este economista Titiana Buda. Spitalul are aproape 1.400 de salariaţi.
În ce priveşte fostul manager al spitalului, Adina Pera Ştefănie, aceasta îşi intră în pâine din 15 aprilie 2019, ordinul pentru numirea ei în funcţia de director al DSP Hunedoara fiind semnat deja de ministrul Sănătăţii.

Comentarii (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. adi spune:

  doamne fereste, cum a mai ajuns si asta sefa spitalului ?!
  pacat ca ajung oameni foarte slabi sa conduca institutii de asemenea importanta …

 2. Ninulescu spune:

  Adevarul este ca Romania aste singura tara de pe planeta, (cred) unde managerii nici nu au curozitatea sa-si viziteze firma unde lucreaza !… Eu am fost internat intr-o sectie unde la baia unui salon nu exista bec si la ghiuveta apa curgea libera ca robinetul era stricat… Dupa 7 luni am avut o noua criza medicala si am ajuns iar in acelas loc si baia era tot fara bec si robinetul tot stricat… Am intrebat o infirmiera daca este tot asa situatia de 7 luni sau intre timp mai fusese remediata doar ca se stricase iar si mi-a zis ca situatia este tot asa de aproape 2 ani… Ea nu vazuse vreodata pe “manager” prin acea sectie, ca sa managerieze ceva… si nici instalatorul nu trecuse pe acolo chiar daca anuntasera defectiunea. Acum vazind ce manageri pune PSD-ul pe acolo, colege de scoala cu nepoata lui DracNea, am si raspunsul… Fetele de genul asta abia au timp sa-mi nanagerieze smartphonul si vacantele prin Grecia platite cu banii din salariul primit cadou de la partid !

 3. Lili spune:

  Lasati sectiile in pace. Vedeti cum este platit dr Mutiu de la medicina nucleara,avand anii de pensie si care nu face nimic de ani de zile fiindca aparatul este defect. Oe bani cui este platit din moment ce nu aduce nici un fel de servicii medicale spitalului? Culmea prostiei fostului manager, l a trimis la curs de perfectionare cand trebuia sa l trimita in pensie. Si uite asa, se scurg banii spitalului

 4. iovu spune:

  Deviza e ok, putem vedea si CV-ul integral ??? Ca pozele sunt pentru reviste…

 5. Mesageru' spune:

  Bine punctat, domnule Ninulescu! Mai puneți și mahării locali din PSD, gen Demeter și tacâmul e complet!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Şase noi grădiniţe vor fi construite în judeţ

Şase grădiniţe noi vor fi construite în judeţul nostru. Este vorba de unităţi la Aninoasa, Vulcan, Orăştie, Lupeni, Geoagiu şi...

Liderul judeţean al PPU, Petru Mărginean, iese la atac: “Există un grup local care vrea să pună mâna pe Deva, pe judeţ, pe România!”

Liderul filialei judeţene a Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), Petru Mărginean (foto), a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că Primăria...

Bulina neagră, 9.04.2019

Ioan Petru Demean, tânăr din comuna Băiţa Pentru că a violat în mod brutal o fetiţă în vârstă de opt...

Închide