Întrevederea ministrului Natalia-Elena Intotero cu ministrul de Externe adjunct al Greciei

9 aprilie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Politicile pentru diaspora şi schimbul de bune practici au fost principalele teme de pe agenda întrevederii pe care Natalia Elena Intotero (foto), ministrul pentru Românii de Pretutindeni, a avut-o luni, 8 aprilie 2019, la Atena, cu ministrul de Externe adjunct al Greciei, Terens Quick, în cadrul vizitei pe care demnitarul român a efectuat-o în Republica Elenă în perioada 7-8 aprilie 2019.

Oficialul elen şi-a exprimat din nou aprecierea faţă de faptul că România este primul stat membru al Uniunii Europene care a adus la masa discuţiilor politicile privind diaspora. Demnitarul a făcut referire la participarea sa în cadrul reuniunii informale la nivel ministerial care a fost organizată de MRP în parteneriat cu MAE, la Bucureşti în perioada 17-18 martie, în marja deţinerii de către România a Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene. Atât Natalia-Elena Intotero, cât şi Terens Quick şi-au manifestat interesul ca astfel de iniţiative să continue şi în viitor.
În cadrul discuţiilor, ambele părţi şi-au descris activitatea, s-au identificat metodologii similare şi au discutat despre formalizarea colaborării culturale în lunile care urmează.
Comunitatea românească din Grecia reprezintă o prioritate pentru MRP, astfel că ministrul Natalia-Elena Intotero a efectuat o vizită la sediul asociaţiei culturale româno-elene „Armonia”. Demnitarul a felicitat-o pe preşedintele asociaţiei, Manuela Marinescu, precum şi pe membrii şi partenerii asociaţiei pentru toată activitatea prin care duc mai departe identitatea, cultura şi tradiţia românească în Grecia. (A. Năstase)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Deviza noului manager al Spitalului Judeţean Deva: „Pacientul este suveran!”

Ieri, Delia Băda (foto) a început lucrul ca manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva. Noul manager interimar a...

Şase noi grădiniţe vor fi construite în judeţ

Şase grădiniţe noi vor fi construite în judeţul nostru. Este vorba de unităţi la Aninoasa, Vulcan, Orăştie, Lupeni, Geoagiu şi...

Liderul judeţean al PPU, Petru Mărginean, iese la atac: “Există un grup local care vrea să pună mâna pe Deva, pe judeţ, pe România!”

Liderul filialei judeţene a Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), Petru Mărginean (foto), a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că Primăria...

Închide