Devenii, „actori” şi suporteri la C.E. de Futsal

Ciprian Marinuţ

Hunedoreanul Ionuţ Florea, de la Dava Deva, şi deveanul Vlad Iancu, legitimat la United Galaţi, ambii foşti la FC CIP Deva, vor apăra poarta naţionalei României la Campionatul European de futsal din Croaţia. Tricolorii vor fi susţinuţi la Split şi de un grup de 12 suporteri deveni, în frunte cu arbitrul de Liga I, Edy Kovacs.

Fideli performanţei

Nouă dintre foştii componenţi ai triplei campioane a României, FC CIP Deva, au rămas fideli futsalului de performanţă. Cei doi portari sută la sută hunedoreni şi alţi şapte jucători care au evoluat mulţi ani la Deva, şi au devenit „deveni prin adopţie” fac parte din echipa naţională a României, calificată la Campionatul European 2012. Ionuţ Florea este legitimat la Dava Deva, în Liga I, şi a fost chemat la naţională de curând. Vlad Iancu joacă la vicecampioana United Galaţi şi este un obişnuit al lotului naţional, fiind acum titularul postului de portar. Florin Matei, Gabriel Dobre, Marian Şotârcă, Ion Al-Ioani, Dumitru Stoica, Csoma Alpar, Cosmin Gherman, foşti la FC CIP Deva, activează, acum, la diverse echipe din Liga I, însă sunt în continuare oameni de bază la naţională. Tricolorii vor participa de mâine, 31 ianuarie, la Campionatul European Croaţia 2012, fiind pentru a treia oară prezenţi la un turneu final european.

Iancu, în premieră la Europene

Ambii portari hunedoreni vor participa în premieră la un turneu final european. Vlad Iancu, care are deja suficiente selecţii la naţională, spune că nu are nici un fel de emoţii şi îşi doreşte ca România să ajungă măcar în semifinalele competiţiei. „Sunt titular la echipa de club şi la prima reprezentativă. Este primul meu turneu final, însă am multe meciuri cu miză în picioare, aşa că n-am nici un fel de emoţii. Cred că avem şanse mari să câştigăm grupa, iar dacă nu vom juca împotriva Spaniei şi vom avea puţin noroc, putem ajunge chiar în semifinale”, a spus deveanul Vlad Iancu. România face parte din grupa A, alături de Croaţia (ţara gazdă) şi Cehia. Tricolorii vor juca în partida de deschidere a C.E. Croaţia 2012, mâine, 31 ianuarie, de la ora 22.00, împotriva echipei ţării gazdă, meci transmis în direct de Eurosport. Al doilea meci al tricolorilor va fi joi, 2 februarie, în compania Cehiei. Primele două clasate din grupă merg mai departe. În sferturi, prima clasată va evolua cu ocupanta locului doi din grupa B, iar formaţia de pe locul doi va întâlni lidera grupei B, din care fac parte Spania (campioana mondială şi europeană), Ucraina şi Slovacia. Din grupa C fac parte Italia, Rusia şi Turcia, iar în grupa D vor lua startul Portugalia, Serbia şi Azerbaidjan.

Suporteri deveni la Split

Cei nouă internaţionali foşti la FC CIP Deva sau Dava Deva, din lotul de 12 jucători al României, au încă numeroşi fani la poalelele Cetăţii. Drept dovadă, un grup de 12 suporteri din municipiu a plecat, aseară, în Croaţia, la Split, pentru a susţine naţionala la turneul final. „O parte a grupului am fost şi la Europenele din Portugalia şi ne-am propus să susţinem echipa şi în Croaţia, mai ales că nu e foarte departe. Din grup face parte preşedintele clubului Dava Deva, Călin Laza, şi alţi foşti suporteri ai echipei FC CIP care iubesc futsalul”, a spus arbitrul de Liga I Edy Kovacs, cel care a avut iniţiativa deplasării suporterilor deveni la Europene.
Lotul României: Vlad Iancu, Ionuţ Florea – Florin Matei, Gabriel Dobre, Marian Şotârcă, Ion Al-Ioani, Dumitru Stoica, Csoma Alpar, Cosmin Gherman (toţi foşti la FC CIP Deva), Iuliu Şafar, Răzvan Radu, Florin Ignat, Emil Răducu. Antrenor: Sito Rivera.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.