Regionalizarea este obligatorie!

Carmen Cosman

Despre regionalizarea României s-a vorbit mult, însă nu s-a spus tot. Puterea agreează ideea, emanată chiar din cercurile PDL, în timp ce Opoziţia o critică. Nu toţi parlamentarii opoziţiei, însă, iar senatorul PSD Cosmin Nicula (foto) este unul dintre cei care o agreează şi chiar o susţine.

Conform Tratatului de la Lisabona
Cosmin Nicula a precizat recent într-o conferinţă de presă, că regionalizarea este obligatorie şi trebuie făcută, neapărat, anul acesta, conform Tratatului de la Lisabona. „Este nevoie ca regionalizarea să fie efectuată, deoarece Tratatul de la Lisabona trebuie să fie aplicat, iar până în 2012, să avem aceste regiuni. După cum ştiţi, se discută bugetul Uniunii Europene pe următorii cinci ani, el va fi construit pe regiuni, şi România, fiind membră a UE, va trebui să se conformeze. Important este să nu fie politizată această măsură, să fie făcută corect şi în concordanţă cu tot ceea ce înseamnă relaţii economice, sociale sau istorice din ţara noastră”, a  declarat senatorul PSD.
Pe de altă parte, Nicula spune că se insistă pentru respectarea unor criterii coerente şi corecte, pentru interesul României. „Nu putem crea zone foarte bogate şi foarte sărace, pentru că banii care vor fi alocaţi în următorii cinci ani de la UE se vor adresa, cu predilecţie, zonelor foarte sărace. Şi, atunci, cred că obligaţia noastră este de a echilibra într-un fel sau altul alocările de fonduri care se vor face pentru România, nu să le comasăm într-o singură direcţie, iar alte zone să fie defavorizate”, a mai spus Cosmin Nicula. Cât despre posibilitatea pierderii identităţii judeţului Hunedoara, Cosmin Nicula spune că nici vorbă de aşa ceva, dar, de dorit ar fi ca regiunea ce va fi „construită” să se numească Hunedoara, cu reşedinţa, evident, la Deva.

3 comentarii la „Regionalizarea este obligatorie!

 • 29 ianuarie 2012 la 21:40
  Legătură permanentă

  „Farfuridi” doi:
  -Sa se schimbe primesc,pe ici pe colo,in punctele esentiale 🙂

 • 30 ianuarie 2012 la 12:33
  Legătură permanentă

  L-am votat pe PSD-istul Cosmin Nicula dar el nea tradat (Valea Jiului) sa facut ca lucreaza pentru noi de ochi lumi conducand si el pe cativa pe la usile unor ministri dar pe cealalta parte ne critica un ex. spunea ca Telegondola din Parang costa mult,parca daca se face la el la Deva costa mai putin.

 • 30 ianuarie 2012 la 17:23
  Legătură permanentă

  Bine dl Senator Nicula, trebuie facut acesta impartire. Va sustinem din toate puterile.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.