Cu o golgheterã nu se face performanţã

Carmen Cartaş a marcat 10 goluri în meciul de sâmbătă cu CSM Bucureşti şi a devenit golghetera Ligii Naţionale, însă Cetate Devatrans a fost învinsă, scor 25-27, şi a picat pe locul 11, la trei puncte de prima poziţie retrogradabilă.

„Reţetă” necâştigătoare

Valoarea, munca şi duzina de goluri ale liderei Carmen Cartaş au fost încă o dată insuficiente pentru trupa antrenată de Ioan Mătăsaru. Lidera echipei devene a marcat 10 goluri, însă Cetate a fost lipsită de spirit de echipă şi a picat în capcana apărării agresive a celor de la CSM Bucureşti. Devencele au avut avantaj minim în debutul partidei (2-1, min. 5), însă apoi au fost conduse în permanenţă şi n-au mai putut întoarce rezultatul, în ciuda eforturilor disperate. Situaţia demonstrează încă o dată că formula lotului de la Cetate Deva e una puţin inspirată. Degeaba dispui de lidera eficacităţii Ligii Naţionale, dacă ea nu e susţinută de alte jucătoare competitive. Handbalul e un sport de echipă, iar valorile individuale, oricât de mari ar fi, sunt anihilate dacă joacă fără sprijin de la coechipiere. Ca dovadă în plus, pe lista primelor 10 marcatoare ale Ligii naţionale nu apare nici o handbalistă de la campioana Oltchim Rm. Vâlcea.

Eforturi anulate de ineficienţă

Jocurile bune, din etapele precedente, cu fruntaşele Oltchim şi U. Jolidon Cluj, s-au dovedit simple focuri de paie. Cetate a pierdut fără drept de apel, acasă, în faţa unei formaţii din subsolul clasamentului. Cea mai mare diferenţă de scor a fost de şapte goluri (8-15, min. 23), iar minimum a fost de două goluri (25-27) şi s-a atins pe final, când CSM Bucureşti avea deja victoria asigurată. Pe tot parcursul partidei, Cetate a alergat după egalare, dar s-a lovit ca de un zid de extrem de agresiva defensivă adversă. „Ştiam că CSM are o apărare avansată, în sistem 3-2-1, şi am vrut să pregătesc jocul pentru a depăşi o astfel de defensivă. Din păcate, din cauza problemelor de sănătate ale unor handbaliste, am avut la dispoziţie doar nouă jucătoare şi nu am putut lucra corespunzător. Prin urmare, jocul nostru a fost static şi previzibil. În plus, ca de obicei, s-a ratat foarte mult din situaţii clare de gol, chiar şi două aruncări de la şapte metri. Patronul echipei m-a acuzat că nu am pregătit bine meciul din punct de vedere tactic, însă eu cred că lotul avut la dispoziţie e deficitar şi poartă vina acestui eşec”, a spus antrenorul Ioan Mătăsaru. (C. Marinuţ)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.