Comunitate

Detectoare de fum şi gaze în spitalele din judeţ

Livia Botici

În urma tragediei de la Maternitatea Giuleşti, din Capitală, autorităţile statului au decis ca toate secţiile de Terapie Intensivă din spitalele din ţară să fie dotate cu echipamente antiincediu. Astfel, pentru judeţul Hunedoara, Ministerul Sănătăţii va achiziţiona 60 de asemenea echipamente, care vor fi montate în secţiile de Terapie Intensivă a fiecărui spital.

Avertizoare şi detectoare

A fost nevoie de tragedia de la Maternitatea Giuleşti, pentru ca instituţiile statului român să reacţioneze la proasta dotare a unităţilor medicale. La cinci zile de la nenorocire, ministrul Sănătăţii a anunţat achiziţionarea de aparatură antiincendiu. „Am primit de la minister o adresă, prin care ni se cerea să transmitem necesarul de detectoare de gaz, de fum şi avertizoare de care avem nevoie. Astfel, în urma calculelor făcute de fiecare manager de spital, avem nevoie, pe judeţ, de 60 de echipamente antiincendiu, pentru toate secţiile de Terapie Intensivă. Aparatura va fi cumpărată de Ministerul Sănătăţii şi nici o administraţie locală sau judeţeană nu va trebui să le plătească”, a declarat Adriana Mărculescu, directorul interimar al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara.

Cele mai multe detectoare de gaz, de fum şi avertizoare, şi anume 21, vor merge către Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara, 20 la Spitalul Municipial Petroşani şi 12 la Spitalul Judeţean din Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura