ActualitateFlash

Ne-au sosit ţiganii din Franţa

Livia Botici

Şapte persoane de etnie rromă, din judeţul Hunedoara, care au fost descoperite pe teritoriul Franţei, fără a avea o casă şi un loc de muncă, au fost repatriate la sfârşitul săptămânii trecute. Rromii, care s-au întors cu câteva sute de euro în buzunar, primiţi din partea statului francez, au fost trimişi în municipiul Petroşani, adică, localitatea de domiciliu din actul de identitate.
Prima serie de 100 de ţigani români expulzaţi din Franţa a ajuns în data de 19 august pe Aeroportul Băneasa din Capitală. Dintre aceştia, şapte au fost trimişi cu un microbuz, înspre judeţul Hunedoara, în municipiul Petroşani, locul din care rromii respectivi au plecat în urmă cu mai mult timp, în Franţa.
„Vreau să menţionez că nu este vorba despre o repatriere forţată. Dimpotrivă, din actele pe care le-am primit de la Ministerul Muncii, aceşti cetăţeni au fost repatriaţi voluntar. Fiecare a primit câte 300 de euro de la statul francez, care le-a mai plătit şi zborul înspre România. Cursa aeriană, cu care au fost aduşi în ţară, a plecat din Lyon şi a aterizat în Bucureşti. Urmează că în viitor, din Franţa să mai fie repatriate şi alte persoane şi atunci vom şti câţi rromi hunedoreni ne-au fost trimişi înapoi”, a declarat Dorin Gligor, subprefectul judeţului Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura