Deşi numărul apelurilor false a scăzut constant, mai sunt oameni care sună la 112 să comande pizza

11 februarie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Adriana Năstase

Aproximativ 30 la sută dintre apelurile făcute de populaţia judeţului Hunedoara la numărul unic de urgenţă 112 au fost false, tendinţa ultimilor ani fiind una de scădere a acestora, au afirmat, ieri, reprezentanţii ISU Hunedoara, cu ocazia Zilei Europene a numărului unic de urgenţă 112.
Astfel, anul trecut, serviciul pentru apeluri de urgenţă a fost solicitat de 195.000 de ori, 53.600 fiind apeluri false.

A scăzut numărul apelurilor false
„Oamenii trebuie să înţeleagă că la 112 se sună doar atunci când avem o urgenţă. Au existat cazuri când s-a sunat pentru a afla mersul trenurilor, pentru a afla cât este ceasul, pentru a comanda un taxi sau pentru a comanda o pizza, pentru a afla alte lucruri care nu ţin de urgenţe. Trebuie spus că urgenţe reprezintă accidentele cu victime, fie că ne referim la cele feroviare, rutiere sau de muncă, anumite traumatisme, incendii sau alte situaţii de urgenţă“, a declarat maiorul Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.
Pe de altă parte, reprezentanta ISU Hunedoara a precizat că, în ultimii ani, numărul apelurilor false la 112 a scăzut continuu, ceea ce arată că oamenii au devenit conştienţi de importanţa numărului unic de urgenţă.
Datele statistice mai arată că în judeţul Hunedoara, din cele 136.000 de apeluri reale, peste 54 la sută au fost direcţionate către Serviciul Judeţean de Ambulanţă, 21 la sută către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, 19 la sută către Poliţie şi 4 la sută către Jandarmerie.
Cu ocazia Zilei Europene a numărului de urgenţă 112, în centrul municipiului Deva a fost organizată şi o expoziţie cu tehnica din dotare folosită în caz de incendii, intervenţii ale poliţiştilor, jandarmilor şi salvamontiştilor.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Deputatul Laurenţiu Nistor, şef interimar şi la PSD Arad

Liderul judeţean al social-democraţilor, deputatul Laurenţiu Nistor (foto), va organiza alegerile la colegii de la Arad, după ce a fost...

A fost adoptată legea care prevede darea în administrarea Consiliului Judeţean a cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei . Cetăţile dacice au primit şansa să revină la viaţă!

După patru ani de la depunerea cererii de preluare în administrare de către Consiliul Judeţean Hunedoara şi a cetăţilor dacice...

Bulina neagră, 12.02.2020

Beniamin Barna, tânăr de 21 de ani, din Deva Pentru că nu s-a lăsat până n-a ajuns în arest preventiv....

Închide