Descinderi la braconierii din Hunedoara şi Timiş

15 aprilie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Nu mai puţin de opt percheziţii au fost derulate de poliţiştii Serviciilor Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Hunedoara şi Timiş, într-un dosar în care se fac cercetări pentru o serie de infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor, cât şi braconaj cinegetic.

Acţiunile investigative s-au derulat în contextul unui dosar penal aflat sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara şi au beneficiat de sprijinul poliţiştilor Serviciilor de Investigaţii Criminale, Ordine Publică, Acţiuni Speciale şi ai Secţiei de Poliţie Ilia.
”Cu ocazia acţiunii, de la domiciliul unui bărbat de 33 de ani, din comuna Lăpugiu de Jos, poliţiştii au ridicat o armă de vânătoare cu glonţ, deţinută ilegal şi 44 de cartuşe, în timp ce la locuinţa unui tânăr de 26 de ani, din aceeaşi comună, poliţiştii au identificat o armă de vânătoare, cu seria ştearsă prin polizare, 52 de cartuşe de vânătoare, pulbere de vânătoare, 34 articole pirotehnice tip petarde, două trofee de căprior, o cameră de luat vederi, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte, feromoni pentru atras vânatul, precum şi alte efecte de vânătoare deţinute ilegal. În cadrul aceleiaşi acţiuni, la locuinţa unui bărbat de 34 de ani, din comuna Margina, judeţul Timiş, au fost identificate 15 cartuşe cu glonţ deţinute ilegal”, a precizat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Poliţiştii îi cercetează pe indivizi pentru nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, ştergerea marcajelor de pe arme, nerespectarea regimului materiilor explozive, contrabandă calificată, braconaj cinegetic şi operaţiuni cu articole pirotehnice. Armele, muniţiile, articolele pirotehnice şi celelalte obiecte deţinute ilegal, identificate la domiciliul celor trei, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor. Doi dintre suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Anchetatorii au mai stabilit că armele şi muniţiile identificate au fost deţinute în mod ilegal şi ar fi fost introduse ilegal în ţară, din spaţiul comunitar, în cursul acestui an.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Amendat de jandarmii montani

Un bărbat descoperit în urma verificărilor desfăşurate de un echipaj de jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Parâng, care...

Accident grav de muncă la Mina Uricani

Doi muncitori au fost striviţi de clădirea puţului cu skip, construcţie care s-a prăbuşit peste ei şi pe un camion...

Lucrări de întreţinere pe trei drumuri judeţene

După semnarea acordurilor cadru pentru lucrările de întreţinere pe timp de vară pe reţeaua de drumuri şi poduri aflate în...

Închide