FIFA şi meciurile echipelor naţionale

15 aprilie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Cu ochii pe deciziile mai marilor care conduc fotbalul mondial, în aşteptarea unor informaţii care pot deschide din nou lumea spectacolului de pe marile stadioane ale lumii, suporterii echipelor naţionale primesc veşti nu foarte bune. Unii oficiali din cadrul FIFA cred că meciurile internaţionale programate în toamnă ar putea fi amânate pentru anul viitor.

Pandemia de coronavirus le-ar putea da astfel peste cap planurile microbiştilor, care abia aşteaptă reluarea sezonului, iar pentru antrenorii echipelor naţionale ale României, Mirel Rădoi şi Adrian Mutu, s-ar putea amâna debuturile. De ce? Victor Montagliani, vicepreşedinte FIFA şi şef al CONCACAF, a anunţat că meciurile internaţionale programate în acest an ar putea fi amânate pentru anul viitor din cauza pandemiei de coronavirus.
„Ferestrele“ din lunile septembrie, octombrie şi noiembrie, rezervate meciurilor internaţionale, ar putea fi abandonate de forul internaţional. „Campionatele interne rămân o prioritate. Dacă fotbalul va primi undă verde, mă îndoiesc că primele meciuri vor fi cu spectatori în tribune. Nu văd cum s-ar întâmpla asta. Cred că va fi un risc masiv”, a declarat Victor Montagliani la o conferinţă de presă. Mai mult de atât, oficialul FIFA a declarat că şi calificările din America de Sud, pentru Mondialul din 2022, din Qatar, vor fi amânate.
Naţionala României ar fi trebuit să joace în această toamnă meciurile de baraj din Liga Naţiunilor, care vor conta pentru calificarea la Campionatul European 2020, reprogramat în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021, din cauza pandemiei de coronavirus, iar Mirel Rădoi şi Adrian Mutu încă nu au debutat ca selecţioneri ai naţionalelor României. UEFA a decis ca denumirea competiţiei să rămână EURO 2020, chiar dacă acesta va avea loc în anul 2021.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Descinderi la braconierii din Hunedoara şi Timiş

Nu mai puţin de opt percheziţii au fost derulate de poliţiştii Serviciilor Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Hunedoara...

Amendat de jandarmii montani

Un bărbat descoperit în urma verificărilor desfăşurate de un echipaj de jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Parâng, care...

Accident grav de muncă la Mina Uricani

Doi muncitori au fost striviţi de clădirea puţului cu skip, construcţie care s-a prăbuşit peste ei şi pe un camion...

Închide