Deputatul Ilie Toma: Parlamentarii Puterii îşi bat joc de mandatul lor

Moţiunea de cenzură a picat, guvernul Cîţu a rezistat, iar Coaliţia de la Putere este de neoprit.
„Textul moţiunii de cenzura supusa votului astăzi, prezinta cel puţin 10 motive grave, acute, care expun nivelul intolerabil de incompetenţă la care a ajuns acest guvern şi consecinţele profund nocive ale deciziilor sale asupra societăţii româneşti.
Cei care au votat împotriva moţiunii sau care au stat în bancă fără să voteze susţin austeritatea anunţată de Cîţu, susţin înghe­ţarea veniturilor şi scăderea puterii de cum­părare a românilor, susţin blocarea creşteri alocaţiilor pentru copii, creşterea haluci­nan­tă a împrumuturilor, falimentarea fermierilor români şi creşterea şomajului prin distruge­rea IMM-urilor.
Partidul Social Democrat a făcut apel la conştiinţa fiecărui ales al cetăţenilor din Parlamentul României. Să ia atitudine şi să se manifeste ca om liber, cu demnitate! Şi să-şi exprime opţiunea, cu atât mai mult cu cât votul a fost secret, indiferent cum – pentru ori împotriva moţiunii de cenzură – dar să nu îşi bată joc de mandatul primit de la ale­gători. Oamenii i-au trimis în Parlament să se manifeste, să conteze, nu să se comporte ca şi cum ar fi inexistenţi”, susţine parlamen­tarul social-democrat Ilie Toma.
“Respingerea moţiunii, din păcate, încu­ra­jează actuala coaliţie PNL-USR-PLUS-UDMR să degradeze nivelul de trai al românilor în timp ce în România, în acest an, s-au inau­gurat zero kilometri de autostradă, investiţiile sunt pe hârtie, veniturile îngheţate şi clien­tela de partid se îmbogăţeşte din contractele cu Statul.
Chiar dacă suntem în opoziţie vedem abu­zurile şi înţelegem problemele cu care se con­fruntă toate sectoarele economiei şi oamenii. PSD va lupta prin toate mijloacele legale împotriva instalării totalitarismului şi pen­tru oprirea abuzurilor ale actualei gu­vernări.
Românii merită mai mult, dar din păcate interesele PNL-USRPlus-UDMR nu au legă­tură cu voinţa şi interesele oamenilor”, a spus deputatul PSD de Hunedoara, Ilie Toma. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare