Un nou pas pentru reabilitarea blocurilor sociale din Hunedoara

Adriana Năstase

Consilierii locali ai municipiului Hune­doara au aprobat ieri, în unanimitate, docu­mentaţiile tehnice pentru lucrările de inter­venţie necesare reabilitării blocurilor so­ciale administrate de Primărie şi tra­nsfor­mării fostei Şcoli Generale Nr. 10 în „Centru pentru servicii sociale”.

Investiţie de 2 milioane de euro
Este vorba despre blocul G2 de pe strada Nicolae Bălcescu, blocul G9 de pe strada Eliberării şi scara A a blocului K4 de pe strada Ştrandului (în cealaltă jumătate a blocului amintit existând doar apartamente proprietate privată).
Cele trei imobile amintite vor beneficia de anvelopare termică, hidroizolarea acoperi­şurilor, centrale termice (în apartamentele cu 2 sau 3 camere), respectiv convectoare electrice (pentru locuinţele cu o cameră), sistem de distribuţie a agentului termic, ra­diatoare, boilere electrice, reabilitarea insta­laţiei de iluminat, înlocuirea reţelei interioa­re de apă, obiecte sanitare şi uşi noi la intrarea în apartamente.
Valoarea investiţiei se ridică la apro­ximativ 2 milioane de euro.
Tot ieri Consiliul Local a aprobat do­cu­mentaţia DALI şi pentru reabilitarea şi transformarea fostei Şcoli Generale nr. 10 în „Centru pentru Servicii Sociale”. Aici se vor derula lucrări, în general, similare cu cele menţionate în cazul blocurilor sociale, cu deosebirea că imobilul va avea şi instalaţie de supraveghere video, precum şi facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi. Valoarea acestei investiţii se ridică la aproximativ 1,4 milioane de euro.
Ambele investiţii vor fi făcute cu bani euro­peni prin intermediul Grupului de Acţiune Locală „Corvinia Hunedoara”, proiect iniţiat şi contractat tot de Primăria municipiului.
„Ştiu că problemele sunt urgente dar, nu avem încotro, trebuie să urmăm mai multe etape până la momentul în care vom avea banii şi ne vom putea apuca efectiv de lucru. Cert este însă că aceste investiţii se vor finaliza până la finalul acestui mandat. E nevoie să avem condiţii de trai civilizate în blocurile sociale şi e nevoie de un centru pentru servicii sociale dedicate atât copiilor, cât şi persoanelor vârstnice la fosta Şcoală Generală Nr. 10, unitate care a fost închisă în urmă cu un deceniu, în urma unei decizii a Ministerului Educaţiei. Tot prin GAL Urban Corvinia vom mai reabilita şi un etaj al fostei Şcoli Generale Nr.1, unde va funcţiona un centru de formare profesională, şi vom ame­naja patru locuri de joacă: unul în Hăşdat, altul la fosta Şcoală Generală nr. 11, un al treilea în Micro 7, lângă fosta Şcoală Gene­rală 9, iar un al patrulea în curtea fostei Şcoli Generale 9”, declară primarul munici­piului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Deputatul Ilie Toma: Parlamentarii Puterii îşi bat joc de mandatul lor

Moţiunea de cenzură a picat, guvernul Cîţu a rezistat, iar Coaliţia de la Putere este de neoprit. „Textul moţiunii de

OLIMPICE. Ştafeta olimpică, interzisă pe unele căi rutiere din Tokyo

Ştafeta torţei olimpice, care începe la Tokyo pe 9 iulie, va avea loc în principal în cadrul unor ceremonii cu

Speranţe de la gimnaste

Flanders Challenge International, com­pe­tiţia internaţională de gimnastică des­făşurată la Gent, Belgia, a prilejuit o utiă verificare pentru o parte a

Închide