OLIMPICE. Ştafeta olimpică, interzisă pe unele căi rutiere din Tokyo

Ştafeta torţei olimpice, care începe la Tokyo pe 9 iulie, va avea loc în principal în cadrul unor ceremonii cu porţile închise în pri­mele opt zile ale trecerii sale prin ca­pi­tală, conform măsurilor de luptă anti-Covid, a declarat Koichi Osakabe, un responsabil al guvernului japonez. Anumite sectoare ale ştafetei torţei olimpice în oraşul Tokyo nu se vor desfăşura pe drumurile publice din cauza temerilor legate de coronavirus în apro­pierea Jocu­rilor Olimpice (23 iulie-8 august), au anunţat autorităţile locale.
„Vom organiza în fiecare zi o ceremonie în locul unde se încheie ştafeta din ziua res­pectivă”, se precizează în comunicat, adău­gând că 100 de alergători vor fi afectaţi zilnic de această schimbare a programului.
Modificările se referă în principal la sec­toarele ştafetei situate în afara celor 23 de departamente centrale din Tokyo. O decizie privind etapele în aceste zone centrale, mai dens populate, va fi luată ulterior, a mai spus Osakabe.
Flacăra olimpică îşi va face intrarea pe noul Stadion Olimpic din Tokyo pe 23 iulie, după ce va traversa 47 de departamente din Japonia.
Organizatorii JO 2020 au actualizat săptă­mâna trecută regulile lor pentru combaterea răspândirii coronavirusului, pentru a putea permite, conform spuselor lor, desfăşurarea Jocurilor „în deplină siguranţă”, chiar dacă pandemia nu este încă sub control.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.