Densuş: începe montarea echipamentelor pentru Internet gratuit

7 august 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

    De Internet gratuit în spaţiul public va beneficia şi comuna Densuş, echipamentele urmând să fie instalate după data de 15 august, prin programul WIFI4You ce constituie un ajutor european, pentru investiţii.
„Programul de la Comisia Europeană oferă servicii publice digitale celor care conştientizează că în vremea în care trăim totul se află la un click distanţă, iar nevoia de adaptare este extrem de importantă. Avem deja semnat contractul cu firma care se va ocupa de lucrările de implementare. Primim bonuri valorice în cuantum de 15.000 de euro pentru instalarea unor astfel de puncte de acces gratuit la Internet prin wireless. Am decis ca un punct să-l fixăm în partea de centru a comunei, care să includă, ca acoperire, biserica şi parcarea aferentă, aici existând un flux mare de vizitatori. Un altul va fi în satul Hăţăgel”, a arătat Adrian Vîrtopean (foto), primarul din Densuş.
În ce priveşte turiştii care în perioada estivală aleg să vină în Ţara Haţegului, reprezentantul administraţiei publice locale spune că sunt în număr destul de mare. Pentru a le asigura sprijin în cunoaşterea zonei, Centrul de Informare Turistică are activitate inclusiv în weekend. Aici se pot găsi broşuri, pliante, dar şi itinerarii legate nu doar de comună, ci de tot ceea ce înseamnă obiectiv turistic din apropiere.(Magdalena Şerban)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Săpături arheologice la Sarmizegetusa Regia

O nouă campanie de săpături arheologice este în plină desfăşurare la cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, un colectiv...

Apel al primarului din Crişcior

Primarul comunei Crişcior, Ovidiu Furdui (foto), roagă oamenii din comunitatea pe care o păstoreşte ca de Sfânta Maria, sărbătorită în...

Anunţ finanţe, 07.08.2019

Închide