Densuş: daruri de la Moş Crăciun şi tablete electronice printr-un program european

Magdalena Şerban

La Densuş, pandemia nu a reuşit să-l izoleze pe Moş Crăciun, aşa că toţi copiii de aici vor primi daruri din partea adminis­tra­ţiei publice locale. De asemenea, se aş­teaptă şi necesarul de tablete electronice, ac­cesat pe axă guvernamentală.
„Le vom da cadouri tuturor copiilor de la sub un an, până la clasa a VIII-a. Chiar dacă suntem privaţi de tradiţii şi obiceiuri, Covid-19 îngropând datinile străbunilor şi ţinându-ne la distanţă unii de alţii, măcar bucuria asta să nu le-o luăm. Sunt vreo 90 de daruri pe care le vom distribui prin cadrele di­dac­tice. Vom trimite microbuzul şcolar în fiecare sat aparţinător. Vrem să le fim celor mici o sursă de bună dispoziţie şi să le amintim că Moş Crăciun nu poate fi împiedicat de nici un virus. Dar în egală măsură îi rugăm să respecte măsurile sanitare şi să se pro­tejeze. Bineînţeles, rugămintea e valabilă mai cu seamă pentru părinţi şi bunici”, a afir­mat Adrian Vîrtopean (foto), primarul din Densuş.
Nu a fost uitat nici necesarul pentru cursurile online, mutarea lor exclusiv pe Internet implicând dispozitive electronice de care nu dispune toată lumea. Aşa că a fost accesat Programul Operaţional Competi­ti­vitate (POC), vizând ca din bani europeni să fie achiziţionate 90 de tablete, nouă lap­topuri şi tot atâtea table interactive. ,, Există câteva sate în care semnalul este pro­ble­matic. Mă refer la Poieni, o parte din Ştei (aici discutăm pentru extinderea reţelei prin care un operator pune la dispoziţia local­ni­cilor serviciile de Internet) şi Peşteniţa. Ne bazăm pe conexiunea wireless, în special. În rest, şcolile au transmis Inspectoratului Şcolar situaţia în ce priveşte tabletele de care ar trebui să se folosească elevii, dar deo­camdată au ajuns doar vreo cinci. Trăim cu speranţa că va fi trimis şi restul. Şi legat de speranţă, dorinţa noastră supremă pentru anul viitor este ca boala să dispară dintre noi, să reintrăm în normalitate şi să revenim la viaţa de dinainte de pandemie. Este cert că vom avea un Crăciun diferit, însă alături de familie şi cei care contează cel mai mult pentru sufletul nostru sunt convins că vom reuşi să-l facem să devină frumos. Sărbători binecuvântate tuturor”, a transmis primarul din Densuş consătenilor săi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare