Preşedintele Iohannis o spune clar: PSD nu va guverna!

Adriana Năstase

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că, împreună cu viitorul Guvern, va analiza motivele pentru care românii au absentat masiv de la vot la alegerile parlamentare. Iohannis admite că şi el ar putea fi sursa nemulţumirii românilor.
„Alegerile s-au terminat şi pot să trag primele concluzii. Daţi-mi voie prima dată să vă mulţumesc tuturor celor care aţi ieşit din casă, aţi mers la secţia de votare şi aţi votat. Vă garantez că fiecare vot va fi luat în considerare şi fiecare vot contează. În acelaşi timp însă, trebuie să fim foarte sinceri, Participarea la vot a fost redusă. Este foarte clar că sunt mulţi români care fie nu au primit suficiente informaţii despre aceste alegeri, fie sunt pur şi simplu nemulţumiri de mine, de partide, de întreaga clasă politică sau de anumite măsuri. Eu văd aceste lucruri şi este important ca noi, toţi politicienii, să le vedem, să le analizăm şi să venim în întâmpinarea românilor care nu au mers la vot din diverse motive. Aceste motive trebuie elucidate şi sunt foarte hotărât ca, în următoarea perioadă, împreună cu guvernul care se va forma, să analizăm foarte atent acest lucru”, a declarat Iohannis.
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, ieri seară, la Palatul Cotroceni, că PSD nu va face parte din viitorul guvern, ci doar forţele de centru-dreapta, adică UDMR, PNL şi alianţa USR-PLUS.
„Se cristalizează o coaliţie de centru-dreap­ta. Peste doar câteva zile voi convoca con­sultări care se vor regăsi in noul Parlament, pentru a găsi cea mai bună soluţie pentru România. Noul guvern va gestiona măsurile necesare în pandemie, va prezenta măsuri de reformă mult aşteptate şi de multe ori amânate, va gestiona campania de vaccinare şi va prezenta un proiect de buget pentru 2021, împreună cu modul în care vor fi atraşi banii europeni”, a declarat Klaus Iohannis.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare