Densuş: a fost greu, dar se văd rezultatele

18 august 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Magdalena Şerban

Europeni sau guvernamentali (de pe vre­mea Guvernului PSD), banii câştigaţi de administraţia publică din Densuş fac treabă bună în teren. Iar asta a început să se vadă de o bună bucată de timp.
,,La ora actuală continuăm proiectul euro­pean câştigat din fonduri europene neram­bursabile ce prevede modernizarea, dotarea şi reabilitarea căminelor culturale (circa 500.000 de euro). Cele din Peşteniţa, Peş­teana şi Hăţăgel s-au finalizat, mai rămânând de realizat foarte puţine lucrări la cele din Poieni şi Densuş. Sunt importante, deoarece oamenii le solicită pentru a-şi organiza di­verse evenimente fericite sau mai puţin feri­cite din viaţă. Avem cheltuieli neeligibile de asi­gurat din bugetul propriu, dar finanţarea obţinută este una considerabilă şi ne bucură reuşita. Mai apoi, investiţia accesată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL II) pentru drumuri şi poduri comunale (apro­ximativ un milion de euro) e în desfă­şurare. Aici intră în primul rând un pod în Peşteniţa, adică o construcţie nouă ce va face legătura cu o stradă ce urmează să fie modernizată, fiind de legătură cu casele din zonă. Lumea e nevoită să treacă prin apă ca să ajungă la gospodării. Inuman pentru se­colul în care trăim. Cele din Ştei şi Poieni trebuie neapărat consolidate şi reabilitate, deoarece expertiza tehnică prevede astfel de obligaţii. Sunt atât pietonale cât şi rutiere, ceea ce implică risc mare, neprezentând sigu­ranţă. Înseamnă şi ceva diferenţe băneşti pe care trebuie să le asi­gurăm noi, schimbându-se unele coordo­nate”, a afirmat Adrian Vîrtopean (foto), pri­marul comunei Densuş.
Şi introducerea punctelor publice de Internet wireless gratuit a fost finalizată. Aparatura a fost montată, s-a tras fibra optică şi totul a devenit funcţional. Ca locaţii s-au ales zona bisericii din Densuş şi în Hăţăgel. Finanţarea a venit de la Comisia Europeană, sub formă de voucher (15.000 de euro). Totodată, sis­temul de monitorizare video a fost şi el im­ple­mentat, fiind supravegheate arealul primăriei şi cel central al comunei, plus punctele de trafic din cadrul localităţilor apa­rţinătoare. Astfel, infracţiunile vor bate pasul pe loc.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
IMM-urile, în centrul strategiei de redresare post-coronavirus

      Sectorul IMM trebuie să fie în centrul stra­tegiei de redresare post-coronavirus, deoarece acestea sunt coloana vertebrală a...

Cum vrea primarul Bobouţanu să atragă mai mulţi turişti la Castel

Sorina Popa Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu (foto), a declarat că primăria a depus la ADR Vest o fişă de...

Neatenţia l-a înfipt direct în parapet

Un şofer care ar fi vrut neapărat să-şi citească mesajele în timp ce era la volan a ajuns cu maşina...

Închide