IMM-urile, în centrul strategiei de redresare post-coronavirus

18 august 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

 

 

 

Sectorul IMM trebuie să fie în centrul stra­tegiei de redresare post-coronavirus, deoarece acestea sunt coloana vertebrală a economiei europene, susţine Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European.

”Întreprinderile mici şi mijlocii reprezintă 99% din totalul companiilor europene.  Răspunsul nostru la criza economică provocată de pan­demia de coronavirus trebuie să fie unul curajos care să ducă la protejarea locurilor de muncă, a întreprinderilor şi pentru îmbunătăţirea opor­tunităţilor pentru tineri”, a declarat deputatul european Iuliu Winkler (foto) (UDMR, PPE).

Potrivit acestuia, UE intenţionează să mobi­lizeze 300 de miliarde de euro pentru a preveni insolvenţele, ceea ce va ajuta la păstrarea multor locuri de muncă şi va ajuta companiile să contribuie la redresarea economică a Europei.
Banii mobilizaţi prin Instrumentul de sprijin pentru solvabilitate vor fi dirijaţi spre statele mem­bre care au cea mai mare nevoie. De ase­menea, Programul InvestEU va oferi sprijin com­paniilor în faza de redresare, susţinând, toto­dată, pe termen lung tranziţia ecologică şi dig­i­tală. Acest program va avea o garanţie de 10 miliar­de de euro rezervată politicilor pentru IMM-uri.
Iuliu Winkler a adăugat că un studiu realizat în luna aprilie a.c. de SME Europe, organizaţia economică a Partidului Popular European (PPE), a relevat că peste 90% din IMM-urile euro­pene sunt afectate grav de consecinţele economice ale pandemiei de coronavirus.
Grupul PPE este cel mai mare grup politic din Parlamentul European cu 187 de europar­la­mentari din toate statele membre ale UE.

 

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cum vrea primarul Bobouţanu să atragă mai mulţi turişti la Castel

Sorina Popa Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu (foto), a declarat că primăria a depus la ADR Vest o fişă de...

Neatenţia l-a înfipt direct în parapet

Un şofer care ar fi vrut neapărat să-şi citească mesajele în timp ce era la volan a ajuns cu maşina...

Principalii suspecţi din dosarul valutei false nu ajung acasă

Doi dintre tinerii ridicaţi de DIICOT şi ofiţerii BCCO din localitatea Petrila, suspectaţi că făceau parte dintr-o grupare de crimă...

Închide