,,După părerea mea, a venit timpul schimbării şi în Beriu”

Interviu cu Rareş Cătălin Ştefănie, candidatul PSD la Primăria Beriu

– V-aţi depus recent dosarul de candidat din partea PSD pentru funcţia de primar al comunei Beriu la alegerile locale din acest an. Ce anume v-a determinat să faceţi acest pas?
– În primul rând, m-am născut şi am crescut în acest loc. Fiind licenţiat al Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, specializarea Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca, promoţia 2009 – 2012, după absolvire, am revenit aici. Simt că sunt ata­şat de ţinut, de oameni, iar decizia de a candida la primărie vine din dorinţa mea sinceră de a contribui mult mai mult la un viitor mai bun pentru comuna noastră. Comuna Beriu are multe resurse, un bun potenţial, are oameni bine pregătiţi, are forţă de muncă şi, mai mult ca oricând, avem nevoie de o adminis­traţie care să investească în oameni şi în bunăstarea lor. După părerea mea, a venit timpul schimbării şi în Beriu!

– Care  sunt principalele probleme ale locuitorilor comunei Beriu?  
– Cert este că  sunt multe probleme rămase nerezolvate în Beriu.  Aici  aş vrea să menţionez faptul că oamenii îşi doresc o infrastructură rutieră mai solidă, atât în interiorul localităţilor cât şi în afara acestora. Drumurile  de câmp sunt foarte proaste pe teritoriul întregii comune. Avem nevoie de rigole stradale, tro­tua­re, de extinderea reţelei de gaz, de mai multe locuri de joacă şi spaţii verzi amenajate pentru copii, iar lista nu se încheie aici.

– Şi ce anume v-aţi propus să realizaţi ca primar al comunei?
– Primul lucru pe care mi-l doresc foarte mult este o schimbare de mentalitate. Vreau ca uşa primăriei  din Beriu să fie mereu des­chisă pentru fiecare locuitor al acestei comunităţi locale. Nu voi rămâne pasiv în faţa problemelor cu care oamenii se con­fruntă. Dimpotrivă, voi face tot ceea ce îmi stă în putinţă şi în atribuţii ca să le dau o mână de ajutor. Vreau ca via­ţa con­ce­tăţenilor mei să devină mai bună, iar cali­ta­tea condiţiilor de viaţă să se a­pro­pie cât mai mult de stan­dar­dele europene. Pentru proiectele importante din următorii 4 ani mă voi consulta permanent şi temeinic cu cetăţenii  şi ele vor viza toate domeniile esenţiale pen­tru comunitate.  Mă gândesc aici în pri­mul rând la moder­ni­za­rea administraţiei locale şi a infra­struc­turii, dar şi la o stra­te­gie în domeniul poluării şi a colectării deşe­u­rilor şi la o serie de îmbunătăţiri aduse unităţilor şcolare. Cred că există posibilităţi de dezvoltare a comunei care nu au fost explorate destul până acum. Şi cred că sunt  în asen­timentul concetăţenilor mei când spun că la Primăria din Beriu este nevoie de mai multă transparenţă în luarea deciziilor şi a felului în care sunt cheltuiţi banii publici.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.