De patru ori campioane

11 marincuCiprian Marinuţ

Atletele Florentina Marincu (foto), de la CNS „Cetate” Deva, şi Claudia Florea, care are dublă legitimare la CS Ghelari şi SCM Deva, au fost „regine” la Campionatul Naţional indoor al juniorilor I, desfăşurat sâmbătă şi ieri, la Bucureşti. Cele două sportive au cucerit câte două titluri de campioane naţionale în probele lor favorite, fiind singurele atlete din ţară care au triumfat în două probe diferite.

Tot aur, dar cu performanţe mai modeste
Florentina Marincu a repetat istoria succeselor de la Campionatul Naţional de Senioare şi Tineret, de săptămâna trecută, obţinând medaliile de aur şi titlul de campioană în probele de 60 de metri şi săritura în lungime. Având însă adversare mai „crude” decât senioarele, „Flori” a avut şi ea performanţe mai slabe decât săptămâna precedentă. Astfel, sportiva antrenată de Nicolae Alexe a devenit campioană naţională în proba de 60 de metri, cu timpul de 7,48 secunde, performanţă sub cea de 7,43 secunde, cu care a devenit „cea mai rapidă femeie din România”, săptămâna trecută. Deveanca a fost urmată în clasament de  Ioana Gheorghe (LPS Banatul Timişoara) cu 7.55 secunde şi Ana Maria Beştea (CSS 7 Dinamo Bucureşti) cu  7.73 secunde. În proba de săritura în lungime, Florentina s-a impus cu o săritură de 6,63 metri, cu patru centimetri mai slabă decât cea de 6,67, cu care devenea campioană de tineret şi vicecampioană naţională de seniore, săptămâna trecută. Totuşi, performanţa Florentinei este mai valoroasă decât vechiul record naţional la nivel de junioare I stabilit de Adina Anton în 23 martie 2003 la 6,62 metri. Atleta de la Cetate a fost urmată în clasament de Elena Panţuroiu (CSM Câmpulung Muscel) cu 6,15 metri şi Georgiana Aniţei (CSS Bacău) cu 6.10 metri. Antrenorul Nicolae Alexe a afirmat că performanţele Florentinei au fost influenţate de concurenţa redusă şi de materialul de concurs. „E posibil ca lipsa unor rivale puternice să fi contat, dar un impact major l-au avut şi sistemele de măsurare. La lungime, Florentina s-a acomodat deja cu sistemul electronic de măsurare şi a avut o performanţă comparabilă cu cea de săptămâna trecută, dar la 60 de metri, dispozitivul de cronometrare dă foarte des erori şi e posibil ca timpul înregistrat să nu fie chiar cel real”, a precizat tehnicianul. Florentina va pleca azi la Praga, pentru a participa la un „Grand Prix” de seniori şi a renunţat să mai concureze la amicalul din Belarus, din cauza situaţiei tensionate din Ucraina. „Pentru că Florentina nu a împlinit încă 18 ani, a fost nevoie să-i facem o procură specială atletului Marian Oprea, pentru a-i fi tutore la ieşirea din ţară, în vederea participării la Grand Prix-ul de la Praga”, a precizat Nicolae Alexe.

De la bronz, la aur
Claudia Florea a obţinut la nivel de junioare I medalii mai strălucitoare decât cele de bronz cucerite săptămâna trecută la Campionatul Naţional de Seniori şi Tineret. Atleta antrenată de Emerson Toma a câştigat, sâmbătă, cursa de 1.500 de metri, cu timpul de 4 minute, 29 de secunde şi 89 de sutimi, iar ieri, a devenit campioană naţională în proba de 800 de metri, cu timpul de 2:11.12. În finala de la 1.500 de metri, sportiva care are dublă legitimare la GC Ghelari şi SCM Deva a fost urmată în clasament de Elena Crăciun (LPS Botoşani) – 4:30.45 şi Maria Magdalena Ifteni (LPS Vaslui) – 4:38.19. Şi în cursa de 800 de metri, Claudia Florea a avut un avans considerabil faţă de următoarele clasate: Andreea Jaqline Timofei (Farul Constanţa) – 2:12.86 şi Delia Maria Irimia (LPS Banatul Timişoara) – 2:13.12.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare