Comunitate

De ce e frică unor parlamentari să jure pe Testamentul lui Avram Iancu?

Poetul Laurian Stănchescu (foto), împreună cu alți patrioți, pornește pe jos, în 25 martie, de Bunavestire, de la Țebea spre Parlamentul României pentru Martirajul Testamentului lui Avram Iancu – Jurământ parlamentar complementar! Poetul Laurian Stănchescu a propus ca parlamentarii să jure pe Testamentul lui Avram Iancu în Parlament.

Străbat țara
„Aleșii nepatrioți din Județul Hunedoara – sugrumă până și moartea lui Avram Iancu! L-au arestat în mor­mân­tul de la Țebea, îl îngroapă sub pie­troase și pustietoare coroane politice și îl despart de moți prin garduri de fier! Am fost în 26 Februarie, cu o mână de patrioți, la Țebea pe o ninsoare ploioasă, frig, vânt – totul pentru susținerea în Par­lament a Testamentului lui Avram Iancu – Jurământ parlamentar comple­men­tar!
Prefectul Județului a dat ordin, iar parlamentarii și primarii s-au supus ca un pluton de execuție – să nu participe la această ceremonie sacră închinată Eroului Națiunii Române! Le e frică de moarte să jure pe cuvintele de foc ale Martirului și Mucenicului Românis­mu­lui! ((Unicul dor al vieţii mele e să-mi văd naţiunea mea fericită)). La Țebea ne-au primit gorunii și vuietul lor! Din aceste vuiete – ne-au vorbit Avram Iancu și Horea! Plecăm pe jos de la Țebea spre Parlamentul României – o mână de patrioți – cu mine în căruciorul cu rotile! Așa vom străbate Țara – cum Crăișorul își străbate moartea pe jos – cu Tri­co­lorul și cântece naționale în fruntea noastră! Cu freamătul și vuietul go­ru­nilor din Țebea – ca tulnice de luptă! O mână de patrioți cu pumnul strâns pentru Țară! Și cu sufletul geto-dacic – des­chis ca sufletul Bisericii din Țebea”, a spus poetul Laurian Stănchescu.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura