Dau cu pumnii pentru un vis

Ciprian Marinuţ

Doi pugilişti cu medalii naţionale şi alţi 10 aflaţi la început de drum pe calea performanţei, legitimaţi la CSS Hunedoara, îşi vor încrucişa mănuşile cu sportivi din Arad, Timişoara, Sibiu, Rm. Vâlcea şi Petroşani, pentru visul de a-şi face un viitor din practicarea boxului. Duelurile vor avea loc în cadrul competiţiei „Cupa Hunedoara”,  programată mâine (sâmbătă), de la ora 13.00, în Sala „Constructorul” din Hunedoara.

La start şi-au anunţat prezenţa aproximativ 40 de pugilişti talentaţi de la categoriile cadeţi, juniori şi tineret de la opt cluburi, din cinci judeţe, dornici să se afirme în arena nobilului sport cu mănuşi. Este vorba de boxeri de la Riviera Arad, Box Club Pecica, Banatul Timişoara, CSM Sibiu, CSM Vâlcea, CSM Petroşani, precum şi de la cluburile hunedorene CSS Hunedoara şi Siderurgica Hunedoara. De la clubul organizator, vor urca în ring 12 sportivi, dintre care doi consacraţi şi 10 aflaţi la începutul carierei. „Cosmin Negraru şi Sorin Dobondi sunt deja medaliaţi la competiţiile naţionale, iar palmaresul îi obligă să câştige competiţia, deşi vor boxa la categorii de greutate superioare celor la care au deja medalii. Negraru s-a clasat pe locul întâi la Cupa României la categoria 46 kilograme juniori şi acum va boxa la 52 de kilograme. Dobondi este campion naţional şi ocupant al locului cinci la Campionatul European la juniori, categoria 52, iar acum, va urca la 57 de kilograme tineret. În afara celor doi boxeri consacraţi, mai aştept rezultate bune de la cadeţii Cosmin Gîrleanu (ctg. 38,5 kg), şi Silviu Kristof (ctg. 46 kg), de la juniorul Nicolae Avrămuţ (ctg. 46 kg), dar şi de la ceilalţi care vor urca în ring”, a spus antrenorul hunedorenilor, Ilie Captari.

Renaşte boxul la Petroşani
Competiţia de la Hunedoara va marca şi revenirea în activitatea competiţională a secţiei de box a CSM Petroşani, care a ieşit din circuit în ultimii ani. „Se vor prezenta la competiţie cu cinci-şase sportivi şi sunt convins că vor avea rezultate bune, pentru că în Valea Jiului sunt băieţi bătăioşi. Mă bucur că acest club revine în competiţii şi sper să nu îşi mai întrerupă activitatea”, a spus Ilie Captari, care este şi preşedintele Asociaţiei Judeţene de Box Hunedoara şi principalul organizator al turneului.
Primii clasaţi vor fi recompensaţi cu diplome şi cupe, cu sprijinul DJTS, care a pus la dispoziţie pentru premiere suma de 800 de lei. Cântarul oficial al competiţiei este programat la ora 10.00, iar startul galei va avea loc la ora 13.00.

One thought on “Dau cu pumnii pentru un vis

  • 5 octombrie 2012 la 10:39
    Permalink

    Ca o informatie suplimentara, DJST Hunedoara acorda, nu numai diplome si cupe ci si medalii primilor clasati pentru fiecare categorie de concurs. De asemenea locatia și serviciile de arbitraj, logistica si primul ajutor sunt asigurate tot de DJST Hunedoara. Organizatorii asteapta in sala cat mai multi iubitori ai boxului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare