Daniel Ovidiu Draia: „Mă voi bate pentru un proiect lăsat de izbelişte, introducerea gazului metan în municipiul Brad”

Sorina Popa

În urmă cu câţiva ani, se vehicula ideea realizării unui proiect de introducere a gazului metan în Brad, având în vedere problemele legate de încălzirea locuinţelor din municipiu. Investiţia ar fi fost finalizată până acum, dacă ar fi existat interes pentru ea. Dar, în aceste condiţii, brădenii se chinuie în fiecare iarnă, fiind nevoiţi de multe ori să stea în frig, din cauză că primăria nu a primit banii de la guvern pentru plata păcurii care alimentează centrala de la Gurabarza.

„Ce se va întâmpla în iernile viitoare?“
Pentru Daniel Ovidiu Draia (foto), candidatul PP-DD la Camera Deputaţilor, pe Colegiul Brad-Valea Mureşului, problema încălzirii locuinţelor în municipiul Brad se va afla pe primul loc, în caz că va ajunge în parlament. Există, aşa cum a arătat într-un articol precedent, posibilitatea instalării de panouri solare, care să asigure căldură şi apă caldă în casele brădenilor. Dar, Ovidiu Draia a constatat că mai există un proiect care prevede introducerea gazului metan în municipiul Brad, proiect lăsat de izbelişte de cei care s-au perindat în ultimii ani la conducerea ţării, a judeţului, dar şi a oraşului, din motive mai mult sau mai puţin obiective. Astfel, dacă va ajunge deputat de Brad-Valea Mureşului, Ovidiu Draia este hotărât să aducă în actualitate această investiţie extrem de importantă pentru cetăţenii municipiului Brad.
„Brădenii nu ar mai fi fost nevoiţi să stea în frig, dacă parlamentarii de pe acest colegiu, care s-au perindat până acum, ar fi susţinut proiectul de introducere a gazului metan în municipiu. Primarul Florin Cazacu nu ar fi recurs la greva foamei, un gest extrem, pentru că nu au fost bani pentru achiziţionarea păcurii, dacă ar fi fost susţinut de deputatul Laurenţiu Nistor şi de ceilalţi parlamentari de Hunedoara în realizarea acestui proiect. Mai ales că cei doi sunt colegi de partid. E lesne de înţeles că în această iarnă va fi căldură în casele brădenilor, deoarece este an electoral. Dar, ce se va întâmpla în anii viitori, când nu sunt alegeri?”, întreabă Daniel Ovidiu Draia, candidatul PP-DD la funcţia de deputat pe Colegiul Brad-Valea Mureşului.

Investiţie de 26 milioane de euro
Proiectul de introducere a gazului metan în municipiul Brad prevede ca aducţiunea să se facă de la Mintia, pe o lungime de 26 de kilometri, până la intrarea în Brad. Studiile de fezabilitate sunt deja finalizate. Proiectul poate fi finanţat doar de Ministerul Economiei, urmând ca reţeaua de gaz metan din interiorul municipiului să fie scoasă la licitaţie. Investiţia de aducţiune a gazului metan şi a staţiei de reglare şi măsură este estimată la 26 milioane de euro. Având în vedere că în fiecare sezon rece, se cheltuie aproximativ 10 milioane de lei pentru asigurarea încălzirii apartamentelor brădenilor, se vede clar că investiţia poate fi amortizată în câţiva ani. „Această problemă a brădenilor va trebui rezolvată, şi asta, cât mai repede. Mă voi bate pentru ca investiţia de introducere a gazului metan în Brad să fie în sfârşit realizată. Iar locuitorii de aici să nu mai fie nevoiţi să stea în frig în fiecare iarnă şi să aibă apă caldă la robinete. Din Parlament, pot face acest lucru şi îl voi face. Calvarul brădenilor trebuie să înceteze. Ca deputat, pot să-i ajut”, a adăugat Daniel Ovidiu Draia, candidatul PP-DD la postul de deputat în Colegiul Brad-Valea Mureşului.

10 comentarii la „Daniel Ovidiu Draia: „Mă voi bate pentru un proiect lăsat de izbelişte, introducerea gazului metan în municipiul Brad”

 • 16 octombrie 2012 la 6:04
  Permalink

  iarasi vi cu minciuni dle draia?ce va tot laudati cu prin ziare ajutat de sorina popa si de irimie mihai,,nu faceti nimic daca ajungeti in parlament la fel ca primarul din soimu…rusinica sa va fie ca va ti inscris in pp dd partidul mincinosilorsa va ti aliar cu irimie mihai un traseist politic cara a fugit din pdl la prm…rusine

  la revedere nu ai nici o sansa ….

 • 16 octombrie 2012 la 7:01
  Permalink

  Of, of, asta e o promisiune pe care brădenii au mai auzit-o! Da, acel proiect era aproape de finalizare în perioada guvernării CDR-iste însă ghinionul brădenilor a fost că în apropierea finalizării au venit şi alegerile care, după cum se ştie, au fost câştigate de PSD, care PSD a spus/decis că acel proiect nu e bun/corect (că doar nu-şi puteau lua şpăgile aferente, nu?). Şi astfel, şi astăzi oamenii stau într-un frig cumplit în case! Cazacu le ia faţa cu rahaturi gen: zilele oraşului, 2-3 mp de asfalt, pe ici, pe colo, 2-3 văcuţe de mucava, dar nu se ocupă efectiv de problemelor celor circa 15.000 de locuitori ai oraşului. Acest primar este la al 3-lea mandat şi încă nu a reuşit să asfalteze un drum de circa 3 km, considerat a fi centura oraşului! Sute de maşini trec zilnic pe acel drum care e o adevărată bătaie de joc!! De fapt, musiu primar vânează vedetismul şi nu seriozitatea, bunul-simţ şi respectul faţă de cei ce l-au votat.

 • 16 octombrie 2012 la 8:07
  Permalink

  Domnule mincinos te ocupi numai de atributiile primarilor , vrei sa-i substitui pe toti ,ca doar esti tanar si ai elan la minciuni.

 • 16 octombrie 2012 la 8:10
  Permalink

  poate dai cu capul de proiect si iasa o teava de 26 de kilometri

 • 16 octombrie 2012 la 8:50
  Permalink

  Citind si articolele de campanie ale candidatului Ovidiu Draia imi dau seama tot mai bine ca si domnul Draia ia lectii de ,,Canto ” de la finantatorul echipei PRM . Au facut echipa buna si in timpul campaniei electorale pentru locale Irimie , Draia si finantatorul.Asociati la firme ,asociati in politica de strivire a contracandidatilor.

 • 16 octombrie 2012 la 11:06
  Permalink

  Ce nerusinare , ce nerusinare poate avea Draia ,doar a fost PSD-ist , de ce nu a insistat atunci la prietenul Cazacu sa duca la bun sfarsit proiectul cu gazul numai acum se gandeste la bradeni, isi loveste si prietenul si adversarul cu minciunile lui grosolane

 • 17 octombrie 2012 la 7:51
  Permalink

  Dl.Draia a fost intradevar la PSD ,dar de cate ori a avut vreo inititiva dl.NISTOR i-a taiat elanu,de aceea si-a schimbat partidul.Exista un proverb:cel mai destept cedeaza.Cand afost dl.Draia lasat sa faca ceva?,va spun eu:niciodata!A primit doar ordine,iar cand nu a mai fost deacord sa fie catelusul d-lui N.este blamat.Rusine sa va fie ca nu stiti sa pierdeti,si apeleti la tot feluri de tertipuri mincinoase pentru a va denigra adversarii.Va este frica de o lupta dreapta.
  Ca o mica paranteza si sper sa nu supar pe nimeni;va rog frumos cei ce nu stapanesc bine limba romana sa nu mai scrie”comenturi”,ne este foarte greu sa deslusim ceea ce vrei sa spuneti.
  Va multumesc!

 • 17 octombrie 2012 la 8:14
  Permalink

  Ce a fost oprit sa faca campanie domnului Irimie . nu a facut ce a vrut si nu ia taiat nimeni elanul nici la munca nici la minciuni,Draia cred ca este catelusul domnului Cosmin Nicula si al domnului Cazacu Florin . Domnule ,, EU” ai vazut articole in care Nistor sa denigreze pe Draia , doar Draia scrie astfel de articole denigratoare la adresa lui ajutat de jurnalista articolului. Si vreau sa-ti mai spun domnule ,,eu” ca nu stapanesti bine limba romana ,ai facut greseli in articol

 • 19 octombrie 2012 la 11:35
  Permalink

  va sustinem in demersul dvs!succes PPDD!

 • 23 februarie 2017 la 20:30
  Permalink

  Povestea, [saga-ua] introducerii gazului in Brad este de pe vremea lui VLAD IONEL, primsecretarul orasului si era si atunci o promisiune de campanie. Doar ca atunci gazul “venea” peste deal de la Geoagiu si intra prin satul Curechiu la Criscior – Brad si mergea pana la Vata.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cei mai rapizi şi mai medaliaţi de la „Cupa Banatului”

Înotătorii de la CSS Hunedoara au cucerit 35 de medalii şi au obţinut trofeul pus în joc la competiţia internaţională...

Miner grav rănit la Paroşeni

Un angajat al Exploatării Miniere Paroşeni a ajuns ieri la Spitalul de Urgenţă Petroşani, cu piciorul rănit, după ce a...

Gura lumii 16.10.2012

Echipamentul de joc în culorile şi cu sigla (emblema) tradiţională şi recunoscută de suporteri şi adversari este pentru grupările sportive

Închide