Etapã neagrã pentru campioanã

Avantaje Deva, multipla campioană a SuperLigii RealSport Deva, a suferit prima înfrângere în actualul sezon, fiind învinsă de „noua rivală” C.S.D., scor 1-4, în primul derbi al noii ediţii de campionat. Învinşii dau vina pe ghinion, iar câştigătorii dedică victoria prietenului lor, Răzvan Gheaţă (17 ani) de la CFR Simeria, care a suferit o accidentare gravă, ce-l va scoate probabil definitiv din circuitul fotbalistic.

Boala ratărilor vs. şansă maximă

Cam aşa s-ar putea rezuma filmul primului duel dintre cele două favorite ale SuperLigii RealSport Deva. Avantaje a fost superioară ca posesie şi număr de ocazii, însă a ratat cât alţii într-un campionat întreg, printre altele, lovind de mai multe ori bara. În schimb, C.S.D. a jucat pragmatic şi eficient şi şi-a fructificat în gol chiar şi jumătăţile de ocazie.
Derbiul a început fără menajamente, iar Jicmon (2) l-a testat pe portarul Cimporescu cu un şut din întoarcere. Avantaje a replicat prin Boloş (4), dar şutul său, după un corner bătut rapid, a ţintit bara. Imediat, Ţene (5) a reuşit deschiderea scorului pentru C.S.D. cu un şut „la firul ierbii”, dintr-o lovitură liberă din … jumătatea proprie de teren. Avantajul celor de la CSD putea creşte, dar portarul Cimporescu a fost înger salvator la acţiunile lui Dărăban (7), Ţene (16) şi Popescu (24). Campionii au egalat prin Simion (24), care a punctat cu latul din marginea careului, după o acţiune a lui Ţiglar. Cu 1-1 la pauză, meciul promitea multe, însă în repriza a doua, golurile au picat într-o singură poartă. Marta (34) a înscris uşor cu latul din careu, după un corner la care cei de la Avantaje au greşit la marcaj. Dărăban (37) a dus scorul la 3-1, cu un şpiţ direct în colţul lung şi a stabilit scorul final la 4-1, în minutul 41, după o pivotare finalizată cu şut direct în vinclu.

Explicaţii şi o dedicaţie

Cei de la Avantaje au dat vina pe terenul ud şi pe ghinion, iar jucătorii de la CSD au dedicat succesul prietenului lor, Răzvan Gheaţă (17 ani) de la CFR Simeria, care a suferit o accidentare gravă, ce-l va scoate probabil definitiv din circuitul fotbalistic. „Terenul ud a afectat jocul tehnic şi în viteză al echipei noastre. În plus, am ratat foarte mult, având patru bare, în vreme ce lor le-a intrat totul. Norocul şi ghinionul fac parte din joc, însă vor mai fi trei meciuri directe între noi şi CSD şi ne vom lua revanşa”, a spus un reprezentant al echipei Avantaje. „Dedicăm această victorie portarului Răzvan Gheaţă, de la CFR Simeria, care a suferit o accidentare îngrozitoare. Unii suntem colegi cu el la Simeria, alţii doar îi sunt amicii, însă toată echipa noastră este alături de el şi îi doreşte sănătate”, a spus Alin Jicmon, unul dintre cei mai buni jucători ai CSD, coleg la Simeria cu jucătorul accidentat. (C. Marinuţ)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare