Cursuri gratuite la Biblioteca Judeţeană

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva îşi adaptează activităţile în funcţie de necesităţile unor categorii tot mai largi de utilizatori. De aceea, Biblioteca Judeţeană organizează o serie de activităţi şi oferă servicii într-o gamă diversificată, orientate în principal către tinerii noştri utilizatori, pe care îi invităm să ia parte la acestea.

Pe lângă serviciile cu care ne-am obişnuit utilizatorii (împrumut de cărţi pentru copii şi adulţi în limba română şi în limbi străine; împrumut de CD-uri cu muzică şi DVD-uri cu desene animate, filme artistice şi documentare; accesul la presa locală şi naţională; consultarea legislaţiei la zi; bibliografii la cerere şi acces la Internet), în perioada care urmează vom organiza gratuit următoarele activităţi destinate utilizatorilor:
Cursul „Managementul comunicării şi al relaţiilor publice” (14 locuri), care se va desfăşura în perioada 22.10.2018 – 24.10.2018, între orele 13 şi 17. Absolvenţii vor primi certificat de participare. Înscrierile se fac la Secretariatul instituţiei, de luni până joi, între orele 8,30 şi 16 şi vineri între orele 8,30 şi 13,30, în perioada 01.10.2018 – 19.10.2018, pe baza actului de identitate.
Cursul „Vreau să devin jurnalist!” (14 locuri), care se va desfăşura în perioada 19.11.2018 – 23.11.2018, între orele 16 şi 19. Absolvenţii vor primi certificat de participare. Înscrierile se fac la Secretariatul instituţiei, de luni până joi, între orele 8,30 şi 16, vineri între orele 8,30 şi 13,30, în perioada 01.10.2018 – 19.10.2018, pe baza actului de identitate.
Cursul se adresează elevilor de liceu din ani terminali care doresc să urmeze facultatea de jurnalism, dar şi celor care nu s-au decis încă asupra domeniului pe care îl vor studia în continuare.
Cursanţii vor învăţa cum se realizează materialele de presă – ştire, interviu, reportaj, anchetă, despre comunicarea mediatică şi despre ce înseamnă profesia de jurnalist. Cursul se bazează, în special, pe aplicaţii practice, astfel încât fiecare participant să înţeleagă cât mai exact ce presupune o carieră în domeniul mass-media. Vor fi tratate genurile jurnalistice de informare atât din punct de vedere audio-vizual, cât şi al mediului online şi al presei scrise.
Din programa cursului fac parte: cariera de jurnalist – atribuţii şi responsabilităţi; gestionarea informaţiei şi alegerea surselor; caracteristicile şi structura textului jurnalistic; cum funcţionează o instituţie de presă.
Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Deva

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.