A fost admisă contestaţia la licitaţia pentru restaurarea Castelului Corvinilor

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a admis contestaţia firmei Coral SRL împotriva rezultatului de la licitaţia organizată de Primăria municipiului Hunedoara pentru atribuirea contractului de proiectare şi execuţie a lucrărilor de restaurare a Castelului Corvinilor.

Conform deciziei CNSC, autoritatea contractantă, în speţă Primăria municipiului Hunedoara a fost obligată la ”reluarea procedurii de evaluare a ofertelor prin reevaluarea ofertei depusă de SC CORINT SRL şi stabilirea ofertei câştigătoare prin aplicarea criteriului de atribuire «cel mai bun raport calitate-preţ»”. Întreaga procedură va stagna până la momentul în care CNSC va motiva decizia dată. ”Până nu primim motivarea de la CNSC nu putem face nici un comentariu, pentru că în motivare ni se spune ce avem de făcut şi din ce punct se reia procedura”, a explicat Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara.
În cursa pentru câştigarea proiectului de restaurare a Castelului Corvinilor s-au înscris două firme, Coral SRL din Tulcea şi Corint SRL din Alba, aceasta din urmă fiind declarată câştigătoare. Valoarea proiectului ajunge la cinci milioane de euro, banii fiind asiguraţi din fonduri europene. Procedura de licitaţie a fost supravegheată de Unitatea pentru Coordonarea şi Verificarea Achiziţiiilor Publice, din subordinea Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice. Contractul de finanţare între ADR Vest şi Primăria municipiului Hunedoara a fost semnat în luna mai 2017, însă procedurile greoaie privind organizarea licitaţiilor publice duc la blocarea începerii lucrărilor efective. (N. Bumbac)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.