Cupa Davis: România – Portugalia, în luna septembrie

19 ianuarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Cupa Davis, care a adoptat în 2019 un nou format foarte controversat, va continua să evolueze începând din acest an, pentru a se disputa pe parcursul a unsprezece zile, posibil în trei oraşe din Europa, a anunţat luni Federaţia internaţională de tenis (ITF).
Kosmos Tennis, grupul care a cumpărat competiţia pe echipe pentru o perioadă de 25 de ani, a aprobat organizarea finalelor (faza la care participă cele mai puternice echipe pentru câştigarea Salatierei de Argint), pe parcursul a 11 zile, ediţia 2021 disputându-se între 25 noiembrie şi 5 decembrie”, potrivit unui comunicat al ITF.
ITF a aprobat de asemenea o reducere de la 18 la 16 echipe începând din 2022 şi va începe acum consultări pentru introducerea unui format cu mai multe oraşe începând din 2021 care va adăuga alte două oraşe euro­pene alături de Madrid. Aceste două noi oraşe ar găzdui câte două grupe şi un sfert de finală, în timp ce Madridul ar găzdui două gru­pe, două sferturi, precum şi cele două semifinale şi finala, se precizează în comu­nicat.
Organizatorii au lansat un apel pentru a iden­tifica oraşele care s-ar alătura Madri­dului în vederea organizării ediţiei din 2021 iar o decizie finală va fi luată în luna martie, ţinând cont de şi de evoluţia Covid-19.
Prima ediţie a Cupei Davis cu nou format a avut loc în 2019 la Madrid şi a fost câştigată de echipa ţării gazdă, Spania, dar nu a fost bine primită de public. Desfăşurarea competiţiei într-o săptămână a dus la probleme de programare, mai multe meciuri încheindu-se noaptea târziu. Ediţia din 2020 a fost anulată din cauza coronavirusului.
În ceea ce priveşte naţionala Românei, aceas­ta va evolua, pe propriul teren, cu Portugalia, în luna septembrie. Marius Copil şi colegii lui de echipă fac parte din Grupa Mondială I, ultimul meci fiind câştigat, în primăvara anului trecut, chiar la începutul pandemiei de coronavirus, cu China.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Katiuşa ar putea fi imnul sportivilor ruşi paticipanţi la Olimpiadă

Recent Ministrul rus al sportului, Oleg Matytsin (foto), a susţinut o propunere pre­zentată de Comisia sportivilor a Comite­tului Rus Olimpic...

România ar putea pierde meciurile de la Euro 2020?

În contextul pandemiei de coronavirus, desfăşurarea turneului final al Euro 2020, în 12 oraşe europene diferite e foarte dificilă. Oficialii...

Fotbal Liga a III-a. CSM Deva şi-a stabilit programul amicalelor

Echipa de fotbal a CSM Deva a început anul cu noutăţi legate de staff-ul administrativ. Sec­ţia are un nou director...

Închide